Messujen, kongressien ja tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutus kasvoi viime vuodesta yli 25 %
6.6.2024

Messujen, kongressien ja tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutus kasvoi viime vuodesta yli 25 %

”Vuoden 2023 tulokset ovat ylittäneet odotuksemme, ja olemme innoissamme tulevaisuuden näkymistä. Tapahtumiemme merkitys yhteiskunnallemme on kiistaton, ja uskomme vakaasti, että ala jatkaa kasvuaan. Kiitämme kaikkia, jotka ovat tehneet tämän elpymisen mahdolliseksi”, iloitsee Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Anna Tiensyrjä.

Messut, kongressit, konsertit ja muut tapahtumat ovat olennainen osa yhteiskunnan taloudellista elinvoimaisuutta. Uuden ennusteen mukaan vuonna 2024 messut ja muut tapahtumat tuovat yhteiskunnalle 350 miljoonan euron tulovirran ja synnyttävät 4 755 henkilötyövuotta. Tämä ennuste heijastaa tapahtuma-alan jatkuvaa kasvua ja sen merkittävää roolia taloudellisessa elpymisessä.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on ylpeä toimialan elpymisestä ja lupaavasta kasvusta. Alalla on osoitettu merkittävää resilienssiä ja sopeutumiskykyä haastavissa olosuhteissa, ja se jatkaa tärkeänä osana yhteiskunnan taloudellista ja sosiaalista kehitystä. Messut ja kongressit ovat avainasemassa monien toimialojen verkostoitumisessa, innovaatioiden edistämisessä ja taloudellisen toiminnan vauhdittamisessa. Näiden tapahtumien vaikutus ulottuu laajalti eri sektoreille, mukaan lukien matkailu, ravintola-ala ja palvelut.

Messuja on sekä ammattilaisille että kuluttajille. Suosittuja messuaiheita ovat mm. matkailu, hyvinvointi ja rakentaminen ja näiden alojen messuja järjestetäänkin useissa eri kaupungeissa. Messut ovat myös vahva myyntikanava. Messujen näytteilleasettajat ja messuvieraat käyttävät rahaa mm. ravintoloihin, kahviloihin, majoitukseen ja matkustamiseen sekä asioivat paikallisissa kaupoissa. Tehty tutkimus ei huomioi messuilla tehtyjä kauppoja ja niiden vaikutusta elinkeinoelämälle eri toimialoittain.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2023 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on ammattimaisten messujärjestäjien yhteinen kattojärjestö Suomessa.Siirry "Ajankohtaista"-sivulle