25.10.2016

Tervetuloa messuille nyt viikonloppuna!

Vasara meesut 2016

Vasara-messut on toiminut pohjalaisten rakentajien ja remontoijien tiedon, taidon ja ideoiden lähteenä jo 17 vuotta. Messut tarjoaa monia vaihtoehtoja ja puolueetonta tietoa omien päätösten tueksi, oli kysymyksessä sitten uuden rakentaminen tai vanhan saneeraaminen. Mukana on runsaasti uusia näyttelyosastoja jo tutuksi tulleiden yritysten lisäksi. Tänä vuonna keskiöön on noussut etenkin energian säästäminen ja energiatehokas rakentaminen ja hometalkoot. Lisäksi messuilla esitellään eri talopaketit, aurinkosähkö, tehokkaat lämpöpumput, energiatehokkaat takat ja lisäksi sisustaminen korostuu tänä vuonna messuilla runsaasti. Mukana on mm. kankaita, piensisustustavaroita ja myös Huonekalu-puolella on nähtävissä uusia huonekaluja jopa Tanskasta asti. Messut odotetaan noin 12 000 kävijää ja messuilla on yli 180 näytteilleasettajaa.

Ohjelmassa kävijöille tarjolla tietoa ja taitoa

Vasara-, Huonekalu- ja Kädentaito & Design - messujen ohjelma on tänä vuonna todella mielenkiintoinen. Se on täynnä inspiraatiota, elämyksiä, ideoita ja Tee se itse -tunnelmaa. Tv:stä tuttu nikkari Jim Björni on mukana koko viikonlopun sekä tietolavalla että omalla työnäytösalueella. Panu Kaila valottaa hometalojen syntyä ja niiden ongelmallisuutta kansallisella tasolla. Sunnuntaina messukävijöitä viihdyttää niinikään tv:stä tuttu Jethro Rostedt. Rostedt kertoo messukävijöille rakentamisesta asuntokauppiaan silmin ja lisäksi hän puhuu asuntosijoittamisesta. Tietolavalla kuullaan myös tunnettujen henkilöiden lisäksi muita erittäin mielenkiintoisia aiheita, mm. asiaa energiaremontista, aurinkoenergiasta, jätevesien käsittelystä, puutarhasuunnittelusta ja sisustamisesta sekä perinnerakentamisesta.

Työnäytösalueella annetaan tänä vuonna kävijöille mahdollisuus kokeilla omia kädentaitojaan. Mukana ovat mm. sisustusbloggaajat ja Yrkesakademin i Österbotten. YA:n osastolla perheen pienimmät voivat rakentaa ja maalata oman unelmien talonsa. Lisäksi Värimiesten työnäytöksessä Tikkurilan edustaja Pirjo Kaasinen näyttää, miten upeasti lastenhuoneen voi maalata uusimmilla tuotteilla. Lapsille on tarjolla myös pomppulinnat hallin takaosassa. Yhtenä suurimpana työnäytöksena messuilla nähdään kuitenkin tänä vuonna katon rakennusta, josta vastaa Katto-Piste Oy. Lisäksi messuilla on useita eri neuvontapisteita, jotka palvelevat kävijöitä niin remonttiongelmissa, sisäilmaongelmissa kuin sisustusongelmissa.

Uutuus - Kädentaidot & Design

Vasara-messujen uutuusteema-alue esittelee monipuolisesti kotimaista käsityötä ja tuotesuunnittelua. Tarjolla on paljon erilaista, persoonallista ostettavaa kodinsisustajille ja käsityöharrastajille.
Messuilla tapaa käsityöläisiä ja taideartesaaneja, saa ideoita ja oppii uusia menetelmiä ja käytännön kikkoja. Työnäytöksissä voi nähdä esimerkiksi, miten suositut Makramee-seinävaatteet ja Rosee-lampunvarjostimet syntyvät.

Messuilta hankkii myös kätevästi uusia ja innostavia harrastusmateriaaleja ja välineitä. Messuilta löytyy varmasti paljon kaikkea tee-se-itse-ihmisille ja kierrätysmateriaaleista uusia tuotteita taikoville. Nyt onkin korkea aika aloittaa, jos mielii tänä jouluna ilahduttaa ystäviä itsetehdyillä, yksilöllisillä lahjoilla! Messujen ohjelma toteutetaan yhteistyössä Pohjanmaan Taito-keskuksen ja Österbottens Hantverk ry:n, Loftetin, kanssa.

Aika: 29.-30.10.2016
Paikka: Botniahalli, Vaasa-Mustasaari
Avoinna: klo 10-17
Liput: 14€ / 10€, alle 15-vuotiaat veloituksetta
Messuliput voi ostaa myös ennakkoon Lipputoimiston sivuilta.

www.vasaramessut.fi
Facebook: Vasara-messut, Kädentaito & Design –messut
#vasaramessut, #kadentaitodesign

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle