08.11.2016

Knowhow – ikkuna tulevaisuuteen

Pohjanmaan suurin koulutus-, työelämä-, ja vapaa-aikatapahtuma järjestetään jälleen Botniahallissa 23.-24. marraskuuta.

Yhden illan ja yhden päivän tehokas messutapahtuma on yksi syksyn suosituimmasta nuorten tapahtumista. Kutsumme messuille 8.-9. -luokkalaiset, heidän vanhempansa, lukiolaiset, toisen asteen opiskelijat, korkeakouluopiskelijat, työnhakijat ja uudelleenkouluttautujat. Tapahtuma kerää tänä vuonna saman katon alle yli 110 näytteilleasettajaa ja messuille odotetaan n. 9000 messuvierasta. Messut kokoaa yhteen niin koulutusvaihtoehdot, työelämän mahdollisuudet kuin vapaa-ajantoimijoita.

StartUp – vastauksia liikeideoille

Tänä vuonna keskiöön nousee yrittäjyys sekä StartUp –alueen että Nuori yrittäjä –alueen myötä. StartUp –alueella yrittäjyydestä kiinnostuneella on mahdollisuus testata, onko omalle liikeidealle kysyntää, tavata asiantuntijoita, yrittäjiä ja luoda kontakteja. Mukana yhteistyökumppaneina ovat mm. Vaasan ammattikorkeakoulu, Muova, Hanken, VASEK, Startia, Suupohjan Rannikkoseudun kehitysyhtiöt ja YES Pohjanmaa. StartUp-lavalla paikalliset menestyneet yrittäjät kertovat omasta tiestään ja urastaan yrittäjänä, mitä he ovat opiskelleet ja miksi he ovat menestyneet liikeideallaan. StartUp on messuilla omana alueenaan ja se on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Yrittäjyyttä kokeilevia nuoria voi myös tavata NY-alueella, jossa mukana on n. 50 nuorta yrittäjää. Nuori yrittäjä –ohjelmassa nuorella on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä käytännössä. Ohjelma tarjoaa valmiin toimintaympäristön nuoren luovuudelle . Ohjelma toteutaan osana oppilaitoksen tarjoamaa koulutusta.

Tukena nuoren matkalla

Ohjaamo jatkaa yhtenä teema-alueena myös tämän vuoden Knowhow-messuilla. Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste, josta kävijä saa henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta sekä omaan tilanteeseesi sopivaa tukea. Tuki voi liittyä esimerkiksi arjen hallintaan, sosiaalisiin valmiuksiin tai kouluttautumiseen ja työllistymiseen. Ohjaamossa eri alan ammattilaiset tekevät työtä 
yhdessä ja saat tarvitsemasi palvelut helposti ja joustavasti yhdestä paikasta. Mukana tämän vuoden Ohjaamo-alueella ovat mm. Arpeeti, Vaasan ja Mustasaaren 4H, Vaasan kaupungin nuorisopalvelut, Rokkikoulu ja Walkers, Nuorisovaltuusto, Origo ja reimari sekä Vaasan seudun yhdistykset ja Ehjä ry.

Messut tarjoaa tietoa myös vanhemmille

Knowhow-messut tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua eri koulutusvaihtoehtoihin, mutta myös vanhempien kannattaa lähteä mukaan messuilla keskustelemaan ja miettimään eri vaihtoehtoja yhdessä nuoren kanssa. Messuilta saa vinkkejä niin työelämän edustajilta että eri organisaatioilta. Lisäksi messuilla järjestetään mielenkiintoista ja viihdyttävää ohjelmaa ja varsinkin radio X3M:n isännöimä keskialue toimii messujen kohtaamispaikkana.

Knowhow järjestetään Botniahallissa 23.-24.11. ja messuille on ilmainen sisäänpääsy.

www.knowhowmessut.fi
Facebook: knowhowmessut, #knowhowmessut

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle