17.10.2018

Vasara-messut ensi viikolla!

Vasara-messut järjestetään 27.-28. lokakuuta, ja se on jo 19 vuoden ajan tarjonnut monia vaihtoehtoja ja puolueetonta tietoa omien päätösten tueksi, oli kysymyksessä sitten uuden rakentaminen tai vanhan saneeraaminen.

Tänä vuonna Vasara-messuilla on paljon uusia näytteilleasettajia jo tutuksi tulleiden lisäksi. Keskiöön nousee etenkin energiatehokas rakentaminen, jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät ja eri talopakettivaihtoehdot.

Muuttovalmiisiin omakotitaloihin erikoistunut Sievitalo kertoo, että asiakkaat haluavat aina vain valmiimpia ratkaisuja.
- Talojen toimivuuteen panostetaan tänä päivänä myös paljon. Yksitasoisuus on erittäin suosittua, vaikka rakennuskaava usein pakottaa kaksikerroksisuuteen, Heikki Linna, Sievitalon myyntijohtaja kertoo.

Sisusta mielesi mukaan tai seuraa trendejä

Vasara-messujen sisustusalueella on edustettuna uudet keittiömallistot, lattiamateriaalit ja sisustustuotteet. Messujen laajalla huonekalualueella kävijä voi tutustua uutuushuonekaluihin ja trendeihin sekä tehdä hankintoja omaan kotiin. Laadukkaat, tunnetut ja kotimaiset merkit tarjoavat erilaisia kokonaisuuksia niin olohuoneeseen, makuuhuoneeseen kuin lastenkin huoneisiin. Näytteilleasettajilta saa myös apua ja vinkkejä kodin sisustusongelmiin ja mieltä askarruttaviin asioihin, mukana mm. sisustussuunnittelija Erika Rentola-Björklund.

Kiertotalous tutuksi

Pohjanmaan Expo tuottaa yhdessä EU-projektin CE Woodin (Circular Economy – A Game Changer for the Wood Building Industry) kanssa Botniahallin kokoustiloissa seminaarin, jonka aiheena on kiertotalous. Maksuton seminaari on suunnattu ammattilaisille, mutta myös muut kävijät ovat tervetulleita kuulemaan kiertotaloudesta. Seminaarissa esiintyy messujen päälavalla mm. arkkitehti Ulf Nordwall Ruotsista. Päälavalla kiertotalous tuodaan esille energiatehokkaan rakentamisen näkökulmasta. Lisäksi messuilla on oma lava, joka keskittyy täysin kiertotalouteen.

Ohjelmaa päälavalla

Vasara-messujen päälavalla keskustellaan tänä vuonna mm. piharakentamisesta, esitellään Wasa Stanionia ja Sepänkylän keskustan kaavoitusta. Homevauriot herättävät keskustelua ja kysymyksiä eri talouksissa vuodesta toiseen. Homekoiratutkimukset ovatkin yleistyneet ja tänäkin vuonna Investigo on esittelemässä homekoiratutkimusta yhdessä oman homekoiransa kanssa. Uusi jätevesiasetus astuu voimaan ensi vuonna ja messuilla on mahdollisuus kysyä Jässi Jätevesi -hankkeen edustajilta mieltä askarruttavista asioista.

Opiskelijat veloituksetta messuille

Vaasanseutu kasvaa ja työvoimaa tarvitaan alueelle jatkuvasti. Pohjanmaan Expo tarttuu tähän yhteiskunnalliseen haasteeseen ja tarjoaa juhlavuoden kunniaksi opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn Vasara-messuille. Messuilla opiskelija voi perehtyä rakennusalan innovaatioihin, suunnitella omaa unelmiensa kotia tai tehdä ostoksia opiskelija-asuntoonsa.

Avoinna: la – su klo 10-17
Liput: Aikuiset 14 € / 10€, alle 15-vuotiaat ja opiskelijat veloituksetta

Lisätietoja:
Mikael Lindholm, 040 138 4606
Jukka Hakala, 0400 669 600

www.vasaramessut.fi
#vasaramessut, @vasaramessut

 

Siirry "Media"-sivulle