19.09.2017

RAKENTAJILLE, SISUSTAJILLE JA KODIN KUNNOSTAJILLE Vasara-messut 14.-15.10. Botniahallissa

Kuukauden kuluttua järjestetään syksyn isot rakennusmessut, Vasara-messut, Botniahallissa. Messuilta kävijät löytävät tuotteet ja ratkaisut sekä isompaan että pienempään projektiin

Olipa kyseessä talopaketin, mökin tai varaston ostaminen, keittiön uusiminen, lämmitysvaihtoehtojen kartoittaminen tai sopivan remonttifirman löytäminen niin vaihtoehtoja löytää Vasara-messuilta. Kahden tehokkaan messupäivän aikana odotetaan noin 9 000 vierasta ja näytteilleasettajia on mukana lähes 120.

Messut järjestää Pohjanmaan Expo Oy.

Messujen näyttelyalat ovat rakentaminen, sisustaminen, huonekalu ja design. Messut tarjoaa rakentajille, sisustajille ja kodin kunnostajille erinomaisen tilaisuuden löytää sopivia ratkaisuja omiin projekteihinsa, hakea ideoita ja neuvoja sekä tehdä hyviä kauppoja. Viikonlopun aikana on tarjolla tietoa ja tuotteita sekä suurelle yleisölle että rakennusalan ammattilaisille. 

Ohjelma tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa sekä tietoiskujen että työnäytösten muodossa. Tietoiskut käsittelevät mm. sisäilmaa, uusia ratkaisuja jätehuoltoon ja kodin turvajärjestelmiä. Työnäytöksissä esitellään uutta tekniikkaa sisäpintojen maalaukseen, ja ammattilaiset näyttävät, miten kattoremontti ja katon kuntotarkastus hoituu tehokkaasti.

Ruotsalainen, tuttu TV-nikkari Martin Timell osallistuu messujen ohjelmaan lauantaina. Työnäytöksessään hän jakaa kodin kunnostajille niksejä tapetointiin ja laatoitukseen. Lauantaina nähdään myös Mallitoimisto Matinén tuottama työvaatenäytös.

Messuille rakennetaan tänä vuonna myös oikea yksiö. Erika Rentola-Björklundin suunnittelema kokonaisuus esittelee järkevällä budjetilla toteutettuja ratkaisuja. Sisustuksessa käytetään syksyn rohkeita värejä ja toteutuksesta voi napata käytännöllisiä ideoita omaan kotiin. Yksiön toteutuksessa yhteistyökumppaneina ovat mukana mm. Hakola huonekalu, Vaasan Väri, Säde ja EVO Engineering Oy.

Lisätietoja: projektivastaava Markus Sjöberg puh. 040 138 4606

 

POHJANMAAN KOULUTUS-, TYÖELÄMÄ- JA VAPAA-AIKAMESSUT
KNOWHOW-messut 22.-23.11. Botniahallissa

Marraskuussa vuorossa on Knowhow-messut, joka järjestetään jo 14. kertaa. Pohjanmaan suurimmat koulutus-, työelämä- ja vapaa-aikamessut kerää vuosittain noin 9 000 kävijää tutustumaan koulutusvaihtoehtoihin, työmahdollisuuksiin ja vapaa-ajan toimintaan.

Messuilla ovat mukana eri asteiden koulutuksen tarjoajia, työelämän eri alojen edustajia neuvoa antavia yhteisöjä, koulutusalan teknologia- ja digitoimittajia sekä vapaa-aikatoiminnan yhdistyksiä ja palvelujen tarjoajia. YES Pohjanmaan kanssa toteutetaan yhteistyössä NY-tori, jossa NY - Vuosi yrittäjänä -opiskelijat rakentavat oman messuosaston, esittelevät ja myyvät tuotteitaan.

Knowhow-messujen uutuus on ”Learning for tomorrow” seminaari, joka järjestetään yhteistyössä iTronicin kanssa. Alan huippuasiantuntijat antavat tietoa ja inspiraatiota mm. teemoilla opetuksen digiratkaisut, social networking, yrittäjyys, pelit osana opetusta ja kuinka autetaan nuoria ottamaan vastuuta ja olemaan vastuullisia yksilöitä digitaalisessa maailmassa. Puhujina  mm. Olarin lukion rehtori Kaisa Tikka, italialainen yrittäjä ja start-up mentori Oliver Pages sekä yrittäjä, tutkija ja kouluttaja Linda Mannila. Seminaarin kohderyhmä on sekä opetushenkilökunta ja päättäjät mutta aihe on avoin  myös muille kiinnostuneille messukävijöille. Alueella esitellään myös digiratkaisujen ja opetuksen uutta tekniikkaa - luvassa on esim. robotiikkaa ja AV-tekniikkaa.

Toinen tärkeä teema tänä vuonna on työelämä ja rekrytointi. Samanaikaisesti, kun nuorilla on haasteita löytää työpaikka, tietyillä aloilla on työvoimapulaa.  Yritysten edustajat  kertovat liiketoiminnastaan, millaisia työntekijöitä yritys tarvitsee ja mitä kannattaa opiskella. Paikan päällä yritykset voivat tarjota työ- ja harjoittelupaikkoja sekä rekrytoida. 

Lisätietoja: projektivastaava Petra Långfors puh. 0400 969 549

 

POHJANMAAN EXPON PALVELUT KOKOUS- JA KONFERENSSIJÄRJESTÄJILLE

Pohjanmaan Expo on myös täyden palvelun kokouspalvelutoimisto. Kokemusta ja ammattitaitoa on 30 vuoden ajan kerätty erilaisten tapahtumien kautta.

Kun yritys, yhdistys tai järjestö suunnittelee kokouksen, seminaarin, asiakastilaisuuden tai vaikka yritysjuhlan järjestämistä, kannattaa järjestelyt ulkoistaa. Järjestäjä voi näin ollen itse keskittyä tilaisuuden sisältöön ja säästää työaikaa ydintehtäviin. Kokouspalvelutoimisto hoitaa tilaisuuden käytännön järjestelyt.

Palvelumme käsittää

-       tilaisuuden suunnittelu ja koordinointi
-       tila- ja tekniset ratkaisut
-       ilmoittautumisten hallinta
-       tarjoilun koordinointi
-       asiakaspalvelu tilaisuuden aikana
-       majoitusjärjestelyt
-       näyttelyjärjestelyt
-       kokousmateriaalien kokoaminen
-       oheisohjelmien suunnittelu
-       raportointi ja palaute

Lisätietoja: projektivastaava Hanna Nyholm puh. 0400 691 681

Siirry "Media"-sivulle