01.02.2018

Pohjanmaan Suurmessuilla 2018 tutustutaan metsään

Pohjanmaan Suurmessut on Botniahallissa joka vuosi järjestettävä koko perheen messutapahtuma, joka kerää yli 16 000 kävijää.

Monta eri toimialaa, monipuolinen messuohjelma, tekeminen, trendit ja ilmiöt ja tietysti iso joukko uteliaita messukävijöitä – näistä elementeistä rakentuu Pohjanmaan suurin messutapahtuma. Messut järjestää Pohjanmaan Expo Oy, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Tänä keväänä metsäteema nousee yhdeksi messujen näyttelyaloiksi. Metsä – Hyötyä ja iloa –näyttelyalue tulee olemaan monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa tietoa, ohjelmaa, tuotteita ja uutuuksia metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille sekä kaikille metsässä liikkujille. Näyttelyalueet rakentuvat sekä sisälle Botniahalliin että ulkokentälle

Kuusi kiinnostavaa teema-aluetta

Matkailualue esittelee kotimaan kesäkauden elämykset, aktiviteetit, nähtävyydet ja majoitusmahdollisuudet. Messuilla esitellään myös matkakohteita Ruotsista.

Voi hyvin –alueella terveys ja hyvinvointi ovat luonnollisesti keskiössä. Täältä kävijä löytää tuotteet, palvelut ja tietoa hyvinvointiin ja elämään laatuun.

Vene&Kone -alue on yksi messujen suosituimpia, jossa erityisesti miespuoliset messuvieraat viihtyvät. Veneet, koneet ja harrastuksiin liittyvät uutuudet ja tekeminen innostaa kävijöitä.

Koti&Mökki&Piha –alue täyttyy hyödyllisistä tuotteista ja palveluista kotiin, mökille ja puutarhaan. Aurinkopaneelit, kattoremontit, kylpytynnyrit, terassilasitukset ja ideat ja tuotteet viihtyisämpään asumiseen ja pihaan löytyy tältä teema-alueelta. Messupuutarhan tuottaa Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijat ja opettajat.

Ruoka-osastot notkuvat herkkuja kotiin vietäväksi. Lihat, vihannekset, leivonnaiset, juustot ja öljyt houkuttelevat uusiin makuelämyksiin. Metsä – hyötyä ja iloa –teema-alue esittelee mm metsänhoitoa, puukauppaa, metsää sijoituskohteena, koneita ja laitteita ja bioenergiaa. Messuilla metsäaiheesta kiinnostuneet kävijät tapaavat metsäteollisuuden ja metsänhoitoyhdistysten edustajia sekä muita alan ammattilaisia ja eri organisaatioiden asiantuntijoita.

Metsä Hyötyä ja iloa –näyttelyalue tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikille - sekä metsänomistajille että virkistyskäyttäjille. Metsäalue suunnitellaan ja totetutetaan yhteistyössä Metsäkeskuksen eteläisen palvelualueen asiantuntijoiden kanssa

Kovat starat lavalla

Tänä keväänä suurmessujen päälävalle nousevat KAJ, Lakko ja Herbalisti. KAJ on suomenruotsalainen huumoriyhtye Pohjanmaalta. Yhtyeen jäsenet Kevin Holmström, Axel Åhman ja Jakob Norrgård sanoittavat omat kappaleensa, jotka esitetään murteella. Suuren suosion saavuttanut yhtye on myös saanut lukuisia palkintoja. Syyskuussa 2018 ensi-iltansa saa musikaali Wasa Teaterilla, jossa mukana KAJ-ryhmän jäsenet ja Wasa Teaterin näyttelijöitä. Makupaloja kuullaan suurmessuilla. Esiintyminen tuotetaan yhteistyössä Wasa Teaterin kanssa.

Lakko (Eric Savolainen) innokas tubettaja, joka on tehnyt videoita pikkupojasta lähtien. YouTube-hommat alkoivat neljä vuotta sitten kavereille tehdystä pelivideosta, jolle pyydettiin heti jatkoa. Suosio tuli yllätyksenä. Videotuotannossa ammattilaiseksi kehittynyt Eric tykkää yhdistellä videoilla vahvuuksiaan – supersuosittuja peliaiheisia rap-biisejä, eli peliräppejä.

Herbalisti (Juuso Karikuusi) on nälkäinen miehenalku Kouvolasta, joka viihdyttää yleisöään pääasiassa pelivideoilla ja vlogillaan. Juuso aloitti Tube-uransa monien kanavien videokokeiluilla animaatioista sketseihin. Sitten Herbailua-kanavan teko osui ja upposi, niin itse tubettajaan kuin yleisöönkin. Ensimmäisen kuukauden aikana se keräsi ensimmäiset 10 000 katsojaa ja sen jälkeen kasvu on ollut pysäyttämätöntä. Herbalisti ja Lakko nähdään sunnuntaina päälavalla ja päivän aikana he tapaavat myös fanejaan messuilla.

Metsäohjelmaa sisällä ja ulkonaNimeton

Metsäkeskuksen eteläisen palvelualueen asiantuntijat ovat koonneet työryhmän, joka tuottaa metsäaiheista lavaohjelmaa sekä ulko- että sisätiloihin. Luvassa on työnäytöksiä, tietoiskuja ja kalustoesittelyitä. Metsäkeskus tuottaa myös seminaarin sekä ruotsin- että suomenkielisille metsäomistajille ja aiheesta kiinnostuneille. Seminaariosuudessa korostuu puukaupan näkymät, metsänhoidon vaikutus metsän arvoon, metsäsijoittaminen ja sukupolvenvaihdoskysymykset.

Pohjanmaan Suurmessut järjestetään Botniahallissa (Vaasa-Mustasaari) 7.-8.4.2018.

Lisätietoja:
Pohjanmaan Expo Oy
toimitusjohtaja Jukka Hakala puh. 0400 669 600
asiakkuuspäällikkö Hilkka Bodö puh. 0400 548 990
Metsäkeskus, eteläinen palvelualue:
päällikkö, asiakkuuspalvelut Björn Stenmark puh. 050 527 2309

Nimeton7  Nimeton8 
Siirry "Media"-sivulle