10.11.2017

Knowhow –messut, MUST SEE opiskelu- tai työpaikkaa etsiville

Pohjanmaan suurin koulutus-, työelämä- ja vapaa-aikatapahtuma järjestetään Botniahallissa 22.-23. marraskuuta. Yhden illan ja yhden päivän tehokas messutapahtuma on yksi syksyn suosituimmasta nuorten tapahtumista.

Messujen kohderyhmä on 8.-9. -luokkalaiset, heidän vanhempansa, lukiolaiset, toisen asteen opiskelijat, korkeakouluopiskelijat, työnhakijat ja uudelleenkouluttautujat. Tapahtuma kerää tänä vuonna saman katon alle lähes 100 näytteilleasettajaa ja yli 50 Nuori Yrittäjyys –osastoa. Pohjanmaan Expon järjestämään messutapahtumaan odotetaan noin 9 000 kävijää.

Messut kokoaa yhteen koulutusten järjestäjiä, työnantajia, eri organisaatioita, neuvoa-antavia tahoja sekä yhdistysten ja vapaa-ajan edustajia.

Uutuus – työelämän speed-dating

Tänä vuonna järjestetään Knowhow-messuilla speed-dating tapahtuma torstaina. Messujen työelämä- alueen näytteilleasettajien lisäksi tapahtumassa on mukana 11 yritystä, jotka etsivät työntekijöitä ja kertovat toiminnastaan. Speed-dating alueella työnhakijoilla on mahdollisuus näyttää osaamisensa eri yritysten ja toimialojen edustajille kahdenkeskisessä 10 min. mittaisissa tapaamisessa.

Huippuseminaari Learning for tomorrow

Knowhow-messujen toinen uutuus on ”Learning for tomorrow” –seminaari, joka järjestetään yhteistyössä iTronicin kanssa. Asiantuntijat Kaisa Tikka (Olarin lukon rehtori), Oliver Page (yrittäjä, start- up mentori) ja Linda Mannila (yrittäjä, kouluttaja ja tutkija) antavat vinkkejä ja inspiraatiota mm. teemoilla opetuksen digiratkaisut, social networking ja yrittäjyys. Seminaari on avoinna kaikille mutta erityisesti päättäjät, opettajat, kouluttajat ja opettajaopiskelijat on kutsuttu osallistumaan.

NY-tori ja energiateknologiaa

NY Vuosi yrittäjänä on maanlaajuinen, 9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu ohjelma, jossa nuoret perustavat sekä pyörittävät yritystä lukuvuoden ajan. Nyt on näytön paikka kun yli 50 NY- yritystä rakentavat osaston, esittelevät yritystään ja myyvät tuotteitaan Knowhow-messuilla. 
EnergyVaasa-osastolla on esillä seudun isot energia-alan yritykset ABB, Danfoss, The Switch, Vaasan Sähkö ja Wärtsilä.

Ohjaamo Pohjanmaan osastolla paljon infoa ja tekemistä

Ohjaamolla on Knowhow-messujen suurin osasto. Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste, josta kävijä saa henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta sekä omaan tilanteeseesi sopivaa tukea. Tuki voi liittyä esimerkiksi arjen hallintaan, sosiaalisiin valmiuksiin tai kouluttautumiseen ja työllistymiseen.

Ohjaamon osastolla kävijät saavat TE-toimiston ammattisilta apua CV:n ja työhakemuksen kirjoittamisessa (esim. speed-dating –tapaamisia varten). Osastolla on mukana seudun työpajat, Pohjanmaan kriisikeskus Valo, Vaasa kaupungin nuorisovaltuusto ja Walkers Pop-up nuorisokahvila. Vaasanseudun yhdistykset kertovat lisäksi mahdollisuudesta saada harjoittelupaikka eri järjestöistä.

Ohjaamo järjestää myös “Elävä ammattikirjasto” –keskusteluja, jossa ammattilaiset kertovat omasta koulutus- ja työllistymispolustaan ja avaavat ammattinsa saloja lyhyissä paneelikeskusteluissa. 

Messut tarjoaa tietoa myös vanhemmille

Knowhow-messut tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua eri koulutusvaihtoehtoihin, mutta myös vanhempien kannattaa lähteä mukaan messuilla keskustelemaan ja miettimään eri vaihtoehtoja yhdessä nuoren kanssa.

Knowhow-messut järjestetään Botniahallissa keskiviikkona 22.11. klo 18-21 ja torstaina 23.11. klo 9-15. Messuille on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

Projektivastaava Petra Långfors puh. 0400 969 549, petra.langfors@pohjanmaanexpo.fi

Toimitusjohtaja Jukka Hakala puh. 0400 669 600, jukka.hakala@pohjanmaanexpo.fi

www.knowhowmessut.fi Facebook: @knowhowmessut, #knowhowmessut

Siirry "Media"-sivulle