16.03.2017

Kevään herkulliset uutuudet Suurmessuilla

Pohjanmaan Suurmessut on Pohjanmaan Expon mittavin messutapahtuma. Odotettu tapahtuma, jossa kävijä pääsee aistimaan tulevan kesän trendejä sekä suunnittelemaan projekteja matkoista remonttiin ja mökkeilystä puutarhan hoitoon. Messujen näyttelyalat ovat: Matkailu, Voi hyvin, Vene & Moottori, Koti & Mökki, Ruoka, Piha ja uutuutena Pohjanmaan Juhlii -teema-alue.

Suurmessujen suositut teema-alueet

Matkailualue esittelee kesäkauden elämykset, aktiviteetit, nähtävyydet ja majoitusmahdollisuudet. VisitOulu on ensimmäistä kertaa mukana Suurmessuilla ja Oulun seudun kohteita ja nähtävyyksiä on esillä 120 neliön kokoisella osastolla. Naapuristamme Ruotsista ovat mukana Uumaja, Skellefteå, Hemavan-Tärnaby sekä Gold of Lapland.  

Voi hyvin-alueelta kannattaa hakea uusimmat trendit ja tuotteet. Osastoilta löytyy mm. meikkejä, koruja, kauneushoitoja, silmäleikkauksia, sänkyjä ja luonnontuotteita. Halliin sisään on ajettu Silmäaseman upea rekka, josta voi hankkia kehykset ja linssit huippuhintaan.  
Terveys ja hyvinvointi ovat luonnollisesti tällä alueella keskiössä. Liikunnan uusia tuulia esittelee Waw Wellness Planet ja itse Botniahalli, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Lauantaina kutsutaan tanssin pyörteisiin SÖU:n tanssiopettajien johdolla, ja sunnuntaina lapsille toteutetaan oma alue, jossa askarrellaan ja näytellään lasten ehdoilla.  
Yksi messujen suosituimpia alueita on Vene & Moottori, jossa erityisesti miespuoliset messuvieraat viihtyvät. Alueelta löytyy Vehon hyötyajoneuvoja ja Ässä-auton sähköajoneuvoja, -polkupyöriä ja -mopoja. Veneitä on esillä usealla messuosastolla ja lisäksi veneilyn turvallisuudesta on kertomassa Rajavartiolaitos ja MPK. Stormossen esittelee osastollaan kaasuautoa.  
Koti & Mökki-alue täyttyy hyödyllisistä tuotteista ja palveluista kotiin ja mökille. Terassilasituksia, porealtaita, kylpytynnyreitä ja kaikkea tarpeellista löytyy kesäremonttia varten.  
Ruoka-osastot notkuvat herkkuja kotiin vietäväksi; leivonnaisia, terveellisiä välipalatuotteita, öljyjä, tuoreita salaatteja ja vihanneksia, lihajalosteita ja rahkatuotteita. Lisäksi saat trendikkäitä sisustusvinkkejä kesäkeittiöön!  
Messupuutarhan suunnittelee ja rakentaa tänä vuonna Järviseudun koulutuskuntayhtymä Kurejoen yksikkö, luonnonvara-ala. Opettajat oppilaineen toteuttavat helppohoitoisen ja yksinkertaisen puutarhan nimellä ”Simppeli puutarha”. Puutarha-alue jakautuu kolmeen osaan; luontopuutarhaan, pihapuutarhaan ja kukkamyymäläosaan. Messupuutarha on sijoitettu keskelle hallia ja ns. Keskuspuisto on varmasti näkemisen arvoinen. Alueella voi bongata hyviä messutarjouksia ja uusia ideoita ja tuotteita omaan pihaan. Keskuspuistossa palveluitaan esittelee myös VisitVaasa.  
Pohjanmaa Juhlii-areena toimii Suurmessujen päälavana, joka tarjoaa monipuolisesti Suomi100-statuksen saaneita ohjelmatuotantoja. Mukana ovat mm. Koko Suomi tanssii, musiikkinäytelmiä ja teatteria. Lavalla nähdään esim. otteita suomenruotsalaisesta oratoriosta ”Skymning, gryning”, jonka ovat tuottaneet Thomas Enroth ja Thomas Lundin. Teos on ylistys kauniille Suomelle ja suomalaisille. 
Koko Suomi tanssii kutsuu puolestaan osallistumaan tanssihaasteeseen ja yleisölle esitetään  tanssihaaste-koreografioita.
Kansainvälistä suosiota kerännyt suomalainen a cappella-ryhmä FORK on tänä vuonna Pohjanmaan Suurmessujen pääesiintyjä. Dramaattisista ja audiovisuaalisista showesityksistään tunnettu FORK tuottaa musiikkia pelkästään ihmisäänellä. Nelihenkinen ryhmä on kahden naisen ja kahden miehen kokoonpano; Mia Hafrén, Jonte Ramsten, Kasper Ramström ja Anna Asunta. Fork esiintyy lauantaina 22.4. useamman kerran ja luvassa on taidokas, upea show.
Siirry "Media"-sivulle