17.10.2018

Kauppiasmessu - nähtävää ja ostettavaa hallin täydeltä!

Odotetut koko perheen Kauppiasmessut järjestetään 17.-18.11.2018 Tellushallissa. Suosituilla messuilla on pitkät perinteet ja tänä syksynä Kauppiasmessut järjestetään jo 18. kerran. Tapahtuman järjestäjää Pohjanmaan Expo yhteistyössä Pietarsaaren Kauppiasyhdistyksen kanssa.

Kauppiasmessut on alueen suurin ja monipuolisin messutapahtuma, joka on suunnattu kaikenikäisille kävijöille. Tapahtumakokonaisuus tarjoaa kävijälle monipuolisen kattauksen tuotteita ja palveluita sekä houkuttelevaa ohjelmaa. Messujen ammattitaitoiset näytteilleasettajat esittelevät uutuustuotteita ja joululahjaideoita, tarjoavat maistiaisia ja antavat kävijöille neuvoja ja inspiraatiota. Messuilla on tietysti myös houkuttelevia messutarjouksia ja ostettavaa on paljon.

Tänä vuonna messuilla on tarjolla runsaasti mm. kotiin, rakentamiseen ja sisustamiseen suunnattuja tuotteita ja palveluita. Keittiöratkaisuja, ikkunoita, ovia, huonekaluja, takkoja, kattotuotteita ja energiaratkaisuja nähdään messujen tarjonnassa. Laajasti esitellään myös terveyteen ja hyvonvointiin liittyviä tuotteita ja paleluita, inspiroidutaan matkakohteista sekä lähelle että kaukaa ja tutustuaan työmahdollisuuksiin ja koulutukseen. Suurimmat osastokokonaisuudet esittelevät veneitä ja autoja.
Kauppiasmessut koostuu kahdeksasta eri näyttelyalasta: Lahjatavarat & Käsityö, Voi hyvin!, Ruoka, Matkailu & Vapaa-aika, Rakentaminen & Sisustaminen, Tietotekniikka & Media, Koulutus & Palvelut sekä Veneet, Moottoriajoneuvot & Koneet.

Paljon ohjelmaa lapsille

Messuosastot ja näytteilleasettajat ovat tapahtuman keskipisteessä, mutta tämän lisäksi messuilla järjestetään paljon ohjelmaa ja tänä vuonna varsinkin perheen pienimpiä viihdytetään monen esiintyjän voimin. Robin Rekku & Rekkuorkesteri esiintyy lapsille lauantaina ja Cirkuskalaset esiintyy useamman kerran molempina messupäivinä. Lisäksi lapsilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia sirkustemppuja Cirkuskalasetin temppuosastolla. Pomppulinnat viihdyttävät lapsia takuuvarmasti vuodesta toiseen ja ne valtaavat jälleen messuhallista oman osansa. Messut saavat myös lauantaina erityisvieraan, kun 12-vuotias Hugo Käld, ruotsinkielisen Ylen Melodi Grand Prix’n 2017 voittaja, esiintyy Kauppiasmessuilla ja tapaa fanejaan Meet & Greet -tilaisuudessa.

Lapsille suunnatun ohjelman lisäksi Mallitoimisto Matiné järjestää yhteistyössä Perhesalonki Milanan kanssa Style show -muotinäytöksen sunnuntaina, jossa inspiroidutaan koko perheen pikkujoulutyylistä. Lisäksi sunnuntaina valitaan Miss Model Jakobstad. Messujen musiikkitarjonnasta vastaa Pietarsaaren seudun Musiikkiopisto, jonka ryhmät esiintyvät messujen lavalla useasti molempina päivinä.

Mielenkiintoinen paneelikeskustelu liike-elämän kilpailusta

Yhteistyössä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Pietarsaaren seudun Kauppiasyhdistyksen kanssa järjestetään lauantaina paneelikeskustelu, jonka aiheena on Suomi-Ruotsi maaottelu: Esiintyykö myös liike-elämässä? Paneelissa ovat mukana mm Dagens Industri -lehden päätoimittaja Peter Fellman, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund ja UPM Pietarsaaren integraattijohtaja Simon Fagerudd. Moderaattorina toimii Concordian toimitusjohtaja Jarl Sundqvist.

Suomalaisten yritysten kilpailukyky ruotsin vientimarkkinoilla on erittäin tärkeä ja mielenkiintoinen. Ruotsin markkinoiden kautta hakeudutaan uusille markkinoille ja juuri siksi kysymys nousee esille varsinkin Pietarsaaren seudulla. Paneeli ottaa kantaa mm. kilpailukykyyn, johtajuuteen ja tuotantomenetelmiin. Keskustelun aikana yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Avoinna: 
la – su klo 10-17
Liput: 
Aikuiset 12 €
perhe 30 € (1-2 aikuista ja kaikki lapset alle 15 vuotta)
7-15 vuotiaat lapset 10 €
alle 7 vuotiaat veloituksetta

Lounas- ja kahvitarjoilu messuravintolassa:
Strandis yhteistyössä Optiman kanssa


Lisätietoja: 
Jukka Hakala, tj Pohjanmaan Expo Oy, puh. 0400 669 600
Anders Högberg, pj Pietarsaarenseudun kauppiasyhdistys, puh. 0500 174 703

Siirry "Media"-sivulle