17.10.2018

Vasara-mässan nästa veckan!

Vasara-mässan ordnas 27‒28 oktober. I 19 års tid har mässan erbjudit olika alternativ och opartisk information som stöd för dina beslut, oavsett om det rör sig om ett nybygge eller en renovering.

I år har vi förutom de som blivit bekanta genom åren även många nya utställare på Vasara-mässan. Fokus ligger i synnerhet på energieffektiva byggen, kyl- och värmesystem och olika huspaket.

Sievitalo som specialiserat sig på inflyttningsklara egnahemshus berättar att kunderna vill ha alltmer färdiga lösningar.
- I dag satsar man även mycket på husets funktionalitet. Det är populärt med hus i ett plan, även om man ofta måste ha två våningar enligt generalplanen, säger försäljningsdirektör Heikki Linna på Sievitalo.

Inred i din egen stil eller följ de senaste trenderna

På Vasara-mässans inredningsområde hittar du nya kökskollektioner, golvmaterial och inredningsprodukter. På mässans stora möbelområde kan du bekanta dig med de senaste trenderna och shoppa. Högklassiga och välkända inhemska märken presenterar olika helheter för såväl vardagsrummet och sovrummet som barnkammaren. Av utställarna får du även hjälp med inredningsfrågor och andra problem, bl.a. inredningsplanerare Erika Rentola-Björklund är på plats.

Vad är cirkulär ekonomi?

I samarbete med EU-projektet CE Woodin (Circular Economy – A Game Changer for the Wood Building Industry) arrangerar Expo Österbotten ett seminarium i Botniahallens konferensutrymmen. Temat är cirkulär ekonomi. Det avgiftsfria seminariet riktas till proffs, men även övriga besökare är välkomna. Talare på seminariet är bl.a. arkitekt Ulf Nordwall från Sverige. Han uppträder även på mässans huvudscen. På huvudscenen diskuteras cirkulär ekonomi ur synvinkeln energieffektiva byggen. Dessutom finns det en egen scen med cirkulär ekonomi som tema.

Program på huvudscenen

Teman som kommer att diskuteras på huvudscen är bl.a. gårdsplanering, Wasa station och planläggningen av Smedsby centrum.Mögelskador väcker debatt och frågor från år till år. Undersökningar med mögelhundar har blivit allt vanligare och i år är Investigo på plats med sin egen mögelhund. Den nya lagen för avloppsvatten träder i kraft nästa år och på mässan kan du ställa frågor till representanter för avloppsvattenprojektet Jässi.

Fritt inträde för studerande

Vasaregionen växer och det behövs ständigt mer arbetskraft. Expo Österbotten antar denna utmaning och bjuder jubileumsåret till ära in alla studerande gratis till Vasara-mässan. På mässan kan de studerande bekanta sig med innovationer inom byggbranschen, planera sina drömmars hem eller shoppa för studiebostaden.

Öppet: lö– sö kl. 10‒17
Biljetter: Vuxna 14 €/10 €, under 15 år och studerande gratis

Mer information:
Mikael Lindholm, 040 138 4606
Jukka Hakala, 0400 669 600

www.vasaramessut.fi
#vasaramessut, @vasaramessut

Gå till "Media"