17.10.2018

Köpmannamässan – nyheter, inspiration och shopping

Hela familjens Köpmannamässa arrangeras 17.-18.11. i Tellushallen. Den populära mässan har starka traditioner och i höst är dags för den 18. Köpmannamässan. Arrangören Expo Österbotten arrangerar mässan i samarbete med Jakobstadsnejdens Köpmannaförening.

Köpmannamässan är regionens största mässevenemang som riktar sig till publik i alla åldrar. Köpmannamässan bjuder besökaren på en mångsidig dukning produkter och tjänster varvat med intressanta programinslag. Mässans sakkunniga utställare erbjuder produktnyheter, smakprov, julklappstips, råd och inspiration. Konsumentmässan erbjuder också fina mässerbjudanden och möjlighet till shopping.

Utställare inom hem, byggande och inredning är välrepresenterade på årets mässa. Kök, fönster, dörrar, möbler, spisar, tak och energilösningar presenteras. Ett brett utbud båtar och bilar kan man också bekanta sig med. Produkter och tjänster inom hälsa och välmående, inspiration för resor när och fjärran och information om jobbmöjligheter och utbildning kan man också bekanta sig med på Köpmannamässan. De största monterhelheterna presenterar ett brett utbud av bilar och båtar.

Köpmannamässan är indelad i åtta temaområden: Presenter & Hantverk, Må bra!, Mat, Turism & Fritid, Bygg & Inredning, Teknik & Media, Utbildning & Tjänster, Båtar, Motorfordon & Maskiner.

Mycket program för barnen

Ett mångsidigt program är ett givet inslag på Köpmannamässan och i år är det speciellt underhållning för barnen som mässan bjuder på. Robin Hund & Hans glada orkester uppträder på lördag och Cirkuskalasets gäng underhåller flera gånger under båda dagarna. Dessutom kan barnen kan testa olika cirkustricks i Cirkuskalasets monter. Hoppslotten är en barnens favoriter och Hopsis hoppvärld finns förståd med på mässan. På lördag uppträder HUGO eller Hugo Käld från Kronoby som segrade i sång- och låtskrivartävlingen MGP år 2017 med sin låt ”Var dig själv”. 12-åriga HUGO har hunnit med många uppträdanden efter segern, bland annat på Stafettkarnevalen, och är just nu aktuell med den nysläppta låten ”Stuck in my head”. Efter uppträdandet kan fansen träffa Hugo på Meet&Greet –tillfället.

I samarbete med Familjesalong Milana ordnar Modellagentur Matiné Style show –modevisning på söndag. Temat är insipartion inför lillajulsfesterna. På söndag väljs också Miss Model Jakobstad på Köpmannamässan. Jakobstadsnejdens Musikinstitut står för musikalisk underhållning båda mässdagarna.

Paneldiskussion om konkurrenskraften på den svenska marknaden

I samarbete med Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia och Jakobstadsförenings Köpmannaförening arrangeras på lördag en paneldiskussion med temat: Landskampen Finland-Sverige: Finns också i business? Deltagare är bl.a. Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri, Kjell Skoglund, vd för Finsk-Svenska handelskammaren och Simon Fagerudd dirkektör för UPM Jakobstads fabriksintegrat och cellulosafabrik. Som moderator funerar Jarl Sundqvist, vd för Concordia.

De finländska företagens konkurrenskraft på vår mest betydande exportmarknad är alltid intressant och viktig. I Jakobstadsregionen är frågan ännu mera aktuell eftersom många av företagen i Jakobstadsregionen har öppnat upp sina marknader genom att först kommit in på den svenska marknaden och därifrån sökt sig vidare till nya marknader. Panelen får bl a ta ställning till frågan om konkurrenskraft beror på bättre företagskultur, bättre ledarskap eller bättre produktionssätt. Publiken har också möjlighet att ställa frågor.

-----

Köpmannamässans öppettider: lö och sö kl. 10-17
Biljetter: Vuxna: 12 €, familj: 30 € (1-2 vuxna och barnen under 15 år), barn 7-15 år: 10 €, under 7 år gratis

Lunch- och kaffeservering i mässrestaurangen:
Strandis i samarbete med Optima

Ytterligare information:

Jukka Hakala, vd Expo Österbotten Ab, tel. 0400 669 600
Anders Högberg, ordf. Jakobstadsnejdens Köpmannaförening, tel. 0500 174 703

Gå till "Media"