19.11.2018

Köpmannamässan lockade väntat med besökare

Hela familjens Köpmannamässa som arrangerades lördag och söndag i Tellushallen. Den stämningsfulla mässan lockade besökarna till shopping och upplevelser. Den välbesökta mässan har även en viktig social funktion där folk träffas. Området för hem, byggande och inredning var välbesökt och utställarna samlade många nya kundkontakter och gjorde affärer. Produkter och tjänster inom hälsa och välmående fångade också besökarnas intresse. De största monterhelheterna presenterade ett brett utbud av bilar och båtar.

Paneldiskussionen intresserade företagarna

På lördag arrangerades en intressant paneldiskussion som tog upp ämnet om de finländska företagens konkurrenskraft på vår mest betydande exportmarknad Sverige. Paneldiskussionen som arrangerades i samarbete med Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia och Jakobstads Köpmannaförening lockade många företagare och publiken engagerade sig och stalled frågor. Deltagare i diskussionen var Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri, Kjell Skoglund, vd för Finsk-Svenska handelskammaren och Simon Fagerudd dirkektör för UPM Jakobstads fabriksintegrat och cellulosafabrik. Som moderator fungerade Concordias vd Jarl Sundqvist.

Mycket program för både stora och små

Årets program bjöd på mycket underhållning för de yngre mässbsökarna. På lördag uppträdde Hugo Käld från Kronoby som segrade i sång- och låtskrivartävlingen MGP år 2017. Efter uppträdandet träffade Hugo en stor skara fans. Robin Hund & Hans glada orkester lockade till sång och dans och Cirkuskalasets gäng lärde ut cirkuskonster. I Hoppslotten var det full fart från morgon till kväll. För de musikaliska inslagen stod skickliga muskier och sångare från Jakbostadsnejden Musikinstitut.
Modellagentur Matiné med samarbetsparter arrangerade Style show –modevisning på söndag och på eftermiddagen valdes Miss Model Jakobstad (Alexandra Golikova), Best Fashion Model (Giorgia Odor-Guglielmi) och Best AD Model (Ilona Keskitalo).

Följande mässa som Expo Österbotten är Edu+Job I Karleby 5.2.2019. Expo Österbotten och Jakobstadsnejdens Köpmannaförening tackar utställarna och besökarna för årets Köpmannamässa och ser framemot nästa mässa som arrangeras 2020.

Ytterligare information:
Jukka Hakala, vd Expo Österbotten Ab, tel. 0400 669 600
Anders Högberg, ordf. Jakobstadsnejdens Köpmannaförening, tel. 0500 174 703

Gå till "Media"