28.01.2020

Edu+Job Sommarjobb-, rekry- & utbildningsevenemang

Expo Österbotten Ab ordnar evenemanget Edu+Job i samarbete med Österbottens TE-byrå, torsdag 6.2 i Vasa stadshus.

Expo Österbotten Ab ordnar åter evenemanget Edu+Job i samarbete med Österbottens TE-byrå, torsdag 6.2 i Vasa stadshus.
I evenemanget deltar kring 20 läroverk från yrkesinstitut till högskolor, samt närmare 40 representanter för arbetslivet, förbund och organisationer inom olika branscher. Mässan presenterar ett mångsidigt urval utbildningar, tips för karriären samt tusentals lediga jobb.

Målgruppen för Edu+Job är elever i andra stadiet, högskolestuderande och arbetssökande. Dessutom önskar vi föräldrar som planerar barnens studier, studiehandledare, lärare och alla som är intresserade av ämnet välkomna.
Vid TE-byråns monter får man bland annat rådgivning kring jobbansökning och information om Navigatorns tjänster. Dessutom kan man fila på ditt CV och ta ett foto utan avgift och få information om EURES tjänster, ifall man drömmer om att jobba utomlands.

Nytt för i år är det inspirerande programmet i kammarmusiksalen. Programmet tar en djupdykning i betydelsen av personlighet i den digitala rekryteringen och presenterar
Österbottens Handelskammares nya kampanj #anställunga. Vi har även tagit stadens internationalitet i beaktande. Experter från TalentCoastline, Barona och Expo Österbotten diskuterar kring utmaningarna med kulturella skillnader i arbetsintervjuer.
Dagens keynote-anförande ges av sverigefinska Tomi Kaukinen, känd för sin ”License to fail”, som talar om sin personliga erfarenhet av välmående och ork i vardagen, samt hur man kan omvandla negativa tankar till positiva. Tomis anförande ges på både svenska och finska.
Dessutom informerar ABB och Vasa stad om sommarens praktik- och jobbmöjligheter.
Ett av målen med evenemanget är att stärka samarbetet mellan unga, läroverk och arbetsliv, så att tillgången på arbetskraft kan garanteras även i framtiden.
På mässan träffar man representanter för skolor och arbetsgivare personligen och får svar på frågor direkt. På mässan har man ett enastående tillfälle att göra ett bestående intryck och knyta goda kontakter.

Gå till "Media"