19.10.2018

Vilket superprogram på Köpmannamässan!

Ett mångsidigt program är ett givet inslag på Köpmannamässan och i år är det speciellt underhållning för barnen som mässan bjuder på.

kauppias nettiin uudetArtboard 181

Robin Hund & Hans glada orkester uppträder på lördag och Cirkuskalasets gäng underhåller flera gånger under båda dagarna. Dessutom kan barnen kan testa olika cirkustricks i Cirkuskalasets monter. Hoppslotten är en barnens favoriter och Hopsis hoppvärld finns förståd med på mässan. På lördag uppträder HUGO eller Hugo Käld från Kronoby som segrade i sång- och låtskrivartävlingen MGP år 2017 med sin låt ”Var dig själv”. 12-åriga HUGO har hunnit med många uppträdanden efter segern, bland annat på Stafettkarnevalen, och är just nu aktuell med den nysläppta låten ”Stuck in my head”. Efter uppträdandet kan fansen träffa Hugo på Meet&Greet –tillfället.

I samarbete med Familjesalong Milana ordnar Modellagentur Matiné Style show –modevisning på söndag. Temat är insipartion inför lillajulsfesterna. På söndag väljs också Miss Model Jakobstad på Köpmannamässan. Jakobstadsnejdens Musikinstitut står för musikalisk underhållning båda mässdagarna.

Paneldiskussion om konkurrenskraften på den svenska marknaden

I samarbete med Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia och Jakobstadsförenings Köpmannaförening arrangeras på lördag en paneldiskussion med temat: Landskampen Finland-Sverige: Finns också i business? Deltagare är bl.a. Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri, Kjell Skoglund, vd för Finsk-Svenska handelskammaren och Simon Fagerudd dirkektör för UPM Jakobstads fabriksintegrat och cellulosafabrik. Som moderator funerar Jarl Sundqvist, vd för Concordia.

De finländska företagens konkurrenskraft på vår mest betydande exportmarknad är alltid intressant och viktig. I Jakobstadsregionen är frågan ännu mera aktuell eftersom många av företagen i Jakobstadsregionen har öppnat upp sina marknader genom att först kommit in på den svenska marknaden och därifrån sökt sig vidare till nya marknader. Panelen får bl a ta ställning till frågan om konkurrenskraft beror på bättre företagskultur, bättre ledarskap eller bättre produktionssätt. Publiken har också möjlighet att ställa frågor.

www.kauppiasmessut.fi

 

 

Gå till "Aktuellt"