30.09.2016

Vasara-, Huonekalu-, Kädentaito & Design -messut kuukauden kuluttua!

Vasara-, Huonekalu- ja Kädentaito & Design - messujen ohjelma on tänä vuonna todella mielenkiintoinen. Se on täynnä inspiraatioita, elämyksiä, ideoita ja Tee se itse -tunnelmaa. Tv:stä tuttu nikkari Jim Björni on mukana koko viikonlopun sekä tietolavalla että omalla työnäytösalueella. Panu Kaila valottaa hometalojen syntyä ja niiden ongelmallisuutta kansallisella tasolla. Sunnuntaina messukävijöitä viihdyttää niinikään tv:stä tuttu Jethro Rostedt. Rostedt kertoo messukävijöille rakentamisesta asuntokauppiaan silmin ja lisäksi hän puhuu asuntosijoittamisesta. Tietolavalla kuullaan myös tunnettujen henkilöiden lisäksi Skickamuita erittäin mielenkiintoisia aiheita, mm. asiaa energiaremontista, aurinkoenergiasta, jätevesien käsittelystä, puutarhasuunnittelusta ja sisustamisesta sekä perinnerakentamisesta.

panu jethro

Työnäytösalueella annetaan tänä vuonna kävijöille mahdollisuus kokeilla omia kädentaitojaan. Mukana ovat mm. sisustusbloggarit ja Yrkesakademin i Österbotten. YA:n osastolla perheen pienimmät voivat rakentaa ja maalata oman unelmien talonsa. Lisäksi Värimiesten työnäytöksessä Tikkurilan edustaja Pirjo Kaasinen näyttää, miten upeasti lastenhuoneen voi maalata uusimmilla tuotteilla. Lapsille on tarjolla myös pomppulinnat hallin takaosassa. Yhtenä suurimpana työnäytöksena messuilla nähdään kuitenkin tänä vuonna katon rakennusta, josta vastaa Katto-Piste Oy.

Kädentaito & Design -alueen työnäytöksista vastaa Taito-keskus ja Österbottens Hantverk ry. Mukana mm. supersuositun Makramee-seinävaatteen ja Rosee-valaisimen tekemistä. Lisäksi joulun lähestyessä voi tutustua valotähden teko-ohjeisiin. Österbottens Hantverkin lavalla puolestaa tutustutaan pohjalaisiin kädentaitajiin, mm. Andreas Söderlundiin ja Marketta Luutoseen sekä Anna-Maija Bäckmaniin.
Tervetuloa viihtymään, hakemaan ideoita ja elämyksiä!

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle