4.10.2019

Asumisen trendit juhlivilla Vasara-messuilla

Messutapahtuma kokoaa yhteen rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen eturivin yritykset. Kattava joukko näytteilleasettajia esittelee alan uusimmat tuotteet, palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut. Messuilta kävijä löytää uudet ideat ja keräät kaiken tarpeellisen tiedon omaan hankkeeseen olipa kyseessä sitten uuden rakentaminen tai vanhan kunnostaminen. Tarjontaa on pien-, rivi- ja kerrostaloasukkaille, uudisrakentajille, asunnonvaihtajille, mökin kunnostajille, taloyhtiöiden vastuuhenkilöille sekä innokkaille sisustajille.

Kattavasti näytteilleasettajia

Näytteilleasettajia on tänä vuonna kattavasti esillä eri toimialoilta. Messuilla on mukana paljon uusia yrityksiä vanhojen tuttujen lisäksi. Keskiöön nousevat huonekalut ja design, talopaketit ja talotekniikka, keittiöt ja pintamateriaalit, isännöintipalvelu sekä kiertotalous rakentamisessa.

Seuraavat toimialat löytyvät messuilta:

• Tontit
• Perustukset
• Talopaketit
• Lämmitysjärjestelmät ja talotekniikka
• Ikkunat, ovet ja lasitukset
• Julkisivut
• LVIS
•Keittiöt ja kylpyhuoneet
• Rakennuskonevuokraus
• Kattomateriaalit ja -remontit 
• Pintamateriaalit
• Huonekalut
• Sisustaminen & design
• Isännöintipalvelut
• Kiinteistövälitys
• Tulisijat
• Pankki- ja vakuutuspalvelut
• Asumisen palvelut
• Remontointipalvelut 


Huonekalut ja design –teema-alue innostaa sisustamaan kotia

Vasara-messujen sisustusalueella voi tutustua uusiin keittiömallistoihin, pintamateriaaleihin, huonekaluihin ja sisustustuotteisiin. Messujen laajalla huonekalualueella kävijä voi tutustua uutuushuonekaluihin ja trendeihin sekä tehdä hankintoja omaan kotiin. Laadukkaat, tunnetut ja kotimaiset merkit tarjoavat erilaisia kokonaisuuksia kodin kaikkiin huoneisiin.

Viime vuoden kävijäpalautteen mukaan messuille toivottiin enemmän huonekaluja ja sisustamista ja tänä vuonna voidaankin tarjota huonekaluja ja muita sisustustuotteita yli 400 neliön verran. Lisäksi myös muussa ohjelmassa nostetaan vahvasti sisustusteemaa.

Ohjelmassa tiukkaa asiaa, viihdettä ja hyväntekeväisyyttä

Vasara-messuilla voi osallistua ohjelmaan kolmella lavalla; Vasara-lavalla, Taloyhtiölavalla ja Kiertotalouslavalla.

Lauantaina VASARA-LAVALLA kuullaan vaasalaisen asuntosijoittaja Sami-Jaakko Konttaksen haastattelu asuntosijoittamisesta ja asuntojen flippauksesta. Sami-Jaakko tulee kertomaan miten hän nuorena miehenä aloitti asuntosijoittamisen ja miten sijoittamisen nälkä on vuosien mittaan kasvanut ja kehittynyt.

Päälavalla kuullaan myös Vimpelin kunnanjohtajan Sami Gustafssonin ajatuksia digitalisaation vaikutuksesta tulevaisuuden maaseutuasumiseen. Lisäksi keskustellaan siitä miten pieni kunta kuten Vimpeli, pystyy kilpailemaan isojen kasvukeskusten kanssa ja miten kuntaa voidaan brändätä ja tuoda esiin somen avulla.

Lauantain paneelikeskustelu käsittelee tulevaisuuden asumisen megatrendejä. Kaupungistuminen, palveleva asuminen, yhteisöllisyys ja asumisen älykkäät ratkaisut on selvä trendi myös Suomessa. Elämänarvojen muutos, ilmastonmuutos, omistamisen vähenevä tarve ja erilaisia palveluita tarjoava asuminen kasvaa. Paneelikeskustelua johtaa Vaasan kaupungin kaavoitusarkkitehti Oliver Schulte-Tigges.

Päälavalla on haastateltavina myös vaasalaisia ja valtakunnallisia sisustusalan somevaikuttajia.

Sunnuntaina messuilla tehdään hyvää hyväntekeväisyyshuutokaupan merkeissä. Messujen näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet tuotteita ja palveluita huutokaupattavaksi ja tuotto lahjoitetaan Project Liv -yhdistykselle. Huutokaupan meklarina toimii TV:stä tuttu huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Ennen klo 14.00 alkavaa huutokauppaa apumies Markku nikkaroi puunkantotelineen, joka myös lahjoitetaan huutokaupattavaksi.

KIERTOTALOUSLAVALLA messuvieraat saavat kuulla ajankohtaista kiertotalousaiheesta. Kiertotalous on yksi Vaasan seudun kärkiprojekteista ja seudulla toimii laaja kiertotalousyritysten verkosto. Uusiokäyttö, kierrätys, materiaalivirtojen hyödyntäminen nostetaan esiin eri kiertotaloustoimijoiden avulla. Ohjelman järjestetään yhteistyössä Renergi circular economy hub–klusterin kanssa.

TALOYHTIÖLAVALLA näytteilleasettajat pitävät omia ajankohtaisia puheenvuoroja ja Suomen Vuokranantajat järjestää ohjelmaa asuntosijoittajille ja vuokranantajille.

Roomdesign ja sisustustavaroiden vaihtotori

Mielenkiintoinen piste messuilla on vaasalaisten somevaikuttajien Maiju Sahan ja Johanna Kursun järjestämä sisustustavaroiden vaihtotori. Vaihtotorille voi tuoda kotoa tarpeeton sisustusesine ja vaihtaa se toiseen esineeseen vaihtotorilla. Helppo ja hauska tapa saada uutta ilmettä kotiin. Vaihtotori on avoinna la ja su klo 10-14.

Messuilla tehdään tänä vuonna laajaa yhteistyötä kotimaisten somevaikuttajien kanssa. Tänä vuonna Vasara-messuille on valittu kolme sisustus- ja lifestylevaikuttajaa, joiden kautta tehdään laaja vaikuttajamarkkinointikampanja. Somevaikuttajat suunnittelevat ja toteuttavat kolme eri mallihuonetta messuille yhteistyössä sisustus- ja huonekaluyritysten kanssa.

Koko perheen Vasara-messut

Perheen pienimmille tekemistä riittää Hopsis leikkimaassa ja Food House Catering tarjoaa messuvieraille maistuvat lounas- ja kahvilapalvelut. Lisäksi lauantaina saa messuvierailun lomassa nauttia Korsholm Big Bandin esityksistä.

Vasara-messut on tapahtuma, jossa on tarjontaa kaikentyyppisille asujille. Oli sitten kyseessä yksinasuja, lapsiperhe tai kerrostaloasuja niin kiinnostavaa tietoa, inspiraatiota ja hyviä tarjouksia löytyy varmasti.


 

Lippuetu: Juhlavuoden kunniaksi liput ennakkoon ostettuna lipputoimisto.fi 2 kpl 20€
Liput: Aikuiset 14 € / 10€, alle 15-vuotiaat ja opiskelijat veloituksetta
Avoinna: la – su klo 10-17
Messubussi: Maksuton messubussi Vaasan kaupungintalo-Botniahalli-Vaasan kaupungintalo 9.45-17.15

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö Mikael Lindholm, puh 040 138 4606 tai mikael.lindholm@pohjanmaanexpo.fi
Toimitusjohtaja Jukka Hakala, puh 0400 669 600 tai jukka.hakala@pohjanmaanexpo.fi
Ohjelmavastaava Jasmin Granholm, puh 050 349 0509 tai jasmin.granholm@pohjanmaanexpo.fi

www.vasaramessut.fi
#vasaramessut, @vasaramessutSiirry "Lehdistö"-sivulle