Pressmeddelanden

09.05.2017

Expo Österbotten Ab, som har närmare 30 års erfarenhet av att arrangera mässor, evenemang och kundevenemang i Österbotten, är ny ansvarig arrangör för evenemanget Lakeus Kokkaa. Evenemanget Lakeus Kokkaa ordnas nu för sjätte gången.

16.03.2017

Österbottens Stormässa (21–22.4) bjuder åter på en diger dukning inspiration, produkter och idéer för de österbottniska besökarna.

30.01.2017

Nytt mässevenemang 9.2.2017 i Kampushallen i Karleby

 

21.11.2016
Hela familjens Köpmannamässa arrangerades under veckoslutet i Tellushallen. I mässan deltog närmare 150 utställare och besökarnatalet uppgick till 8108 personer. Mässan erbjöd en mångsidig dukning produkter, tjänster och ett lockande program. Utställarna presenterade en mångfald nyheter, julklappstips, bjöd på smakprov och gav besökarna råd och inspiration.
Många affärer gjordes under mässveckoslutet och utställarna var överlag nöjda med kommersen och kontakterna.
08.11.2016

Hela familjens Köpmannamässa arrangeras efter två veckor 19–20.11.2016 i Tellushallen. Den populära mässan har starka traditionener och i höst är dags för den 17. Köpmannamässan. Evenemangets arrangör Expo Österbotten ser fram emot den kommande mässan tillsammans med sin samarbetspartner Jakobstadsnejdens Köpmannaförening. Till Köpmannamässan lockar   150 utställare och  vi väntar 10 000 besökare.

08.11.2016

Österbottens största evenemang för utbildning, arbetsliv och fritid ordnas åter i Botniahallen 23–24 november. Mässan äger rum under en kväll och en dag och är ett av de mest populära evenemangen för ungdomar. Till mässan välkomnar vi elever i årskurs 8–9, deras föräldrar, gymnasieelever, studerande i andra stadiet, högskolestuderande, arbetssökande och de som tänkt skola om sig. I år samlar evenemanget över 110 utställare under samma tak och vi förväntar oss kring 9000 besökare. Mässan erbjuder såväl utbildningsalternativ som möjligheter i arbetslivet och fritidsaktiviteter.31.10.2016

Vasara-mässan arrangerades under veckoslutet i Botniahallen. Det totala besökarantalet landade på 9 108 besökare. Mässbesökarna visade stort intresset för produkter och tjänster inom byggande och renovering. Enligt den feedback utställarna gav redan på mässan har affärerna gått bra och kontakter för fortsatta diskussioner har knutits.
Mässans nya temaområde Hantverk & Design fick ett uppskattat mottagande och besökarna passade på att handla bl.a. hobbymaterial, smycken, kläder och inredningsprodukter.

31.10.2016

Vasara-mässan har fungerat som informationskälla för österbottniska byggare och renoverare redan under 17 års tid. Mässan erbjuder alternativ och lösningar som stöd för egna köpbeslut, oavsett om det rör sig om ett nybygge eller en renovering. Många nya utställare deltar i år på mässan vid sidan av gamla bekanta. I år lägger vi i synnerhet fokus på energibesparingar, energieffektivt byggande och mögeltalko. På mässan förevisas även olika huspaket, solenergi, effektiva värmepumpar och energieffektiva öppna spisar. Dessutom finns det ett stort utbud inredning på mässan, bl.a. tyger och inredningsartiklar. På Möbel-sidan hittar du nya möbler ända från Danmark. Vi förväntar oss kring 12 000 besökare och mässan har över 180 utställare.

23.08.2016


Expo Österbotten hade en lyckad vår. Vi firade 20-årsjubileum på Stormässan som är vårt äldsta mässevenemang. Den populära mässan lockade 17 000 besökare, som flitigt besökte utställarnas montrar för att göra inköp. Expo Österbotten lät göra en omfattande besökarundersökning på mässan i samarbete med Probic Oy och resultaten var mycket positiva. Över 80 procent av besökarna svarade att de besöker Stormässan årligen eller nästan årligen. Dessutom skulle över 90 procent även rekommendera evenemanget för andra. Över 90 procent upplevde sig få nyttig information på mässan och över 70 procent gjorde inköp på mässan. Enligt undersökningen är mässan fortfarande en viktig mötes- och handelsplats dit man även kommer för att få nya idéer och upplevelser.

22.04.2016

Österbottens Stormässa fyller 20 år och jubileumsmässan arrangeras 23-24. april under extra festligheter. Över 250 utställare fyller Botniahallen och program arrangeras på sju arenor. Utställarna är indelade i sju olika temaområden och mässan är en familjemässa som erbjuder något för alla åldrar. Österbottens Stormässa är ett väntat vårevenemang som lockar ca 18 000 besökare årligen.   

08.04.2016

Österbottens Stormässa firar sitt jubileum. Programmet kompletteras fortfarande. 

Fanorganisationen Nordic Garrison anländer till mässan med kända skurkar från filmerna Stjärnornas krig. Avsikten med figurerna är inte att skrämma över besökarna till den mörka sidan, utan deras visit är för välgörande ändamål. Under temat Bad Guys Doing Good kan du träffa skurkarna Royal Guard, Imperial Gunner, Incinerator Trooper, Jawa och Shadow Trooper i mässhallen hela lördagen. Besökarna har också möjlighet att fotografera sig tillsammans med sin favoritskurk. I samarbete med fotograf Jukka Vähälummukka.

30.03.2016

Österbottens Stormässa (23-24.4.) firar 20 års jubileum i år. Med anledning av jubileumsåret dukas ett gediget program upp på hela familjens stormässa. Mässan som omfattar sju utställningsbranscher bjuder förutom på ett underhållande program på inspiration, nyheter, erfarenheter och mycket att se, uppleva och köpa. Mässans utställningsbranscher är: Turism, Goda livets cocktail, Båt & Motor, Hem & Teknik, Mat, Trädgård och Bok.

01.03.2016

Österbottens årliga evenemang för placeringsbranschen samlar åter proffsen i Vasa stadshus torsdag 10 mars. I mässan deltar 17 utställare och vi får ta del av över 20 olika anföranden. Experterna erbjuder aktiva placerare, branschfolk och alla övriga intresserade av ämnet den senaste informationen om förmögenhetsförvaltnings- och placeringstjänster. Anförandena ordnas i Kammarmusiksalen och i Spegelsalen på tredje våningen. Besökare kan träffa utställarna vid deras montrar i festsalen och i lobbyn

16.02.2016

År 2016 är det åter dags för hela familjens Köpmannamässa. Den populära mässan
ordnas som vanligt i Tellushallen 19–20 november. De åtta olika utställarbranscherna lockar närmare 200 utställare från hela Jakobstadsregionen och över hela Finland. Den varma stämningen, upplevelserika programmet samt de köpkraftiga kunderna och intressanta utställarna gör Köpmannamässan till en betydelsefull handelsplats i Jakobstad.

16.02.2016

Kommer du ihåg Österbottens Stormässa 1997? Mässan ordnades i den nyöppnade Botniahallen som ännu doftade målfärg och vars löpbanor kändes nya under fötterna. Långa köer ringlade sig in till mässan som drog in en rekordpublik om 28 000 besökare. Det var här Österbottens Stormässa fick sin början så som vi lärt känna den.

11.12.2015

Under det gångna året ordnade Expo Österbotten fem mässor och producerade dessutom evenemanget Pop-up Österbotten på Senatstorget i Helsinfors i juni samt Vasaregionens gemensamma avdelning på Underleverantörsmässan Alihankinta i Tammerfors i september. Mässornas popularitet reflekteras i mängden besökare och utställare: i år besökte över 37 000 personer Expo Österbottens mässor som hade 660 utställare. Expo Österbotten skapar mervärde och ökar produktiviteten hos företagen i hela regionen.

17.11.2015


Knowhow-mässan är regionens största ungdomsmässa. I år arrangeras mässan för 12. gången och årets upplaga erbjuder rekordmycket nyttig information, kontakter och kunskap för ungdomar men även för lärare, studiehandledare och föräldrar. I mässan deltar över 150 utställare. Mässan arrangeras av Expo Österbotten Ab.

26.10.2015

Österbottens största och viktigaste bygg- och inredningsmässa arrangerades lördag och söndag i Botniahallen. Huspaket, fritidshus, bostäder, energilösningar, tomter, bastun, eldstäder och inredningsprodukter lockade besökarna att göra affärer. Fukt, mögelskdor och inohusluftens kvalitet var teman som gav upphov till frågor och diskussioner. Bl.a. arbetsvisningen som presenterade nya måltekniker och färger inspirerade mässbesökarna att använda nya produkter.

09.09.2015

I över 25 års tid har Expo Österbotten ordnat mässor och evenemang i Österbotten, alltid med stor passion. Mässevenemangen som arrangeras av Expo Österbotten lockar årligen tiotusentals besökare och närmare tusen utställare. Mässorna är mycket värdefulla för hela Vasa stad och dess näringsliv, såsom hotell och restauranger. I tillväxtcentra utvecklas mässorna kontinuerligt. Tack vare mässorna har Vasa blivit en av de städer som är rikast på evenemang i hela Finland.

04.06.2015

Det tre dagar långa evenemanget bjuder på ett hundratal upplevelser.

Evenemanget Pop-up Österbotten kommer till Helsingfors 11–13.6. Den här gången är den årliga landskapsfesten inte sig lik: på torget tronar ett femtiotal containrar, som ett uttryck för ett exportorienterat Österbotten.

27.05.2015

Under tre dagar i juni (11–13.6) slår restaurangen Österbottens Käk & Kök upp dörrarna på Senatstorget i Helsingfors. Det handlar om ett unikt samarbete där råvaror av hög kvalitet möter ett koncept som är skapat enkom för att bjuda på det bästa av det bästa i österbottnisk matväg. Den drivande kraften bakom det hela är Kim Hellman, ägare av Vasarestaurangerna Gustav Wasa och Seglis.

23.03.2015

Den största och viktigaste mötesplatsen i Österbotten är Österbottens Stormässa som ordnas 18–19 april. Vårens höjdpunkt är startskottet för sommaren. Mässhallen är proppfull när över 200 utställare presenterar sina egna produkter. Små hjälpmedel för vardagen, drömmar för shoppingfantaster, trädgårdsmästarens tips, hemmakockens bästa recept, sommarlektyr för bokälskare och naturligtvis de bästa resmålen för sommarsemestern – allt detta hittar du på vårens storslagna Stormässa. Mässan, som består av sju olika branscher, har något för alla. När du handlat klart och fyllt ditt sinne med nya intryck kan sommaren börja.

24.02.2015

Energi- och miljöteknologi håller på att bli loket för Finlands export. I Vasaregionen finns Nordens ledande koncentration av energiteknologi. Dessutom håller den största vindkraftsparken i Finland hittills på att resas i Lillkyro, Vasa. Vindkraftskapaciteten växer och Österbotten är ett av de områden där förhållandena för vindkraft är gynnsamma. Därför erbjuder Vasa utmärkta ramar för det internationella toppevenemanget inom vindkraftsbranschen, Vaasa Wind Exchange, 17–18 mars 2015. Expo Österbotten Ab är ansvarig arrangör för evenemanget.

24.02.2015

Den största mässan i Österbotten, Österbottens Stormässa, välkomnar våren åter med ett storslaget
evenemang! Mässan ordnas 18–19.4.2015 i Botniahallen med över 250 utställare. Sju
utställningsbranscher (Turism, Mat, Goda livets cocktail, Trädgård & Stuga, Båt & Motor, Hem &
Teknik och Bok) bjuder på program, upplevelser och massvis av trevliga inköp.

04.02.2015

Det största årliga mässevenemanget i Österbotten inom placering ordnas redan för 16 gången. Mässan bjuder in alla som är intresserade av sparande, placerande och förmögenhetsförvaltning till Vasa stadshus torsdag 12.2 kl. 9–16.30.

26.11.2014

Österbottens största utbildnings-, arbetslivs- och fritidsevenemang arrangeras den 19-20. november i Botniahallen. Den årligen återkommande mässan som pågår under en kväll och en dag är ett av de populäraste ungdomsevenemangen i Österbotten. Mässan riktar sig till högstadieelever i 8. och 9. klass, föräldrar, gymnasiestuderande, andra stadiets studerande, högskolestuderande, arbetssökande och personer som söker ny utbildning. Över 130 utställare deltar i årets mässa och ca 9000 besökare väntas ta del av utbudet under mässdagarna. Evenemanget presenterar både utbildningsalternativ arbetslivets möjligheter och fritidsaktiviteter.

29.08.2014

Den populära Köpmannamässan i Jakobstad arrangeras i år för 16. gången, 15-16.11. i Tellushallen.  Köpmannamässan ordnas av Pohjanmaan Expo Oy-Expo Österbotten Ab i samarbete med Jakobstadsnejdens Köpmannaförening.Köpmannamässan är regionens största och mest mångsidiga mässevenemang som marknadsförs som hela familjens mässa. Mässan bjuder besökaren på en omfattande dukning produkter och tjänster varvat med intressanta programinslag. Produktnyheter, smakprov, produkter att köpa åt sig själv eller som gåva samt en hel del intressanta upplevelser är en del av det som mässan erbjuder.

26.08.2014

Expo Österbottens mässkalender bjuder inkommande höst på en rad intressanta mässor som riktar sig till såväl företagare som besökare. Mässorna har vid sidan av digitaliska medier ökat i popularitet. Idag är mässan den femte viktigaste marknadsföringskanalen för företagen och man talar om att mässan är världens socialaste media. Det per-sonliga mötet blir allt viktigare och för besökaren är det viktigt att kunna uppleva mässan med alla sinnen. Mötet skall leda till inspiration och upplevelser så att företagen gör affärer.  

10.03.2014

Den största mässan i Österbotten, Österbottens Stormässa, ordnas om en månad 12–13 april. I mässan deltar i vanlig ordning hundratals utställare. Vi bjuder på ett charmigt program och fyller kassarna med vårens och sommarens nyheter.
 

05.11.2013

Österbottens största utbildnings-, arbetslivs- och rekryteringsevenemang arrangeras nu för 10. gången, 20.-21. november i Botniahallen. Evenemanget som pågår under en kväll och en dag är ett av de populäraste årligen återkommande ungdomsevenemangen. Mässan riktar sig till högstadieelever i 8. och 9. klass, föräldrar, gymnasiestuderande, andra stadiets studerande, högskolestuderande, arbetssökande och personer som söker ny utbildning. Över 140 utställare deltar i årets mässa och ca 9000 besökare väntas ta del av utbudet under mässdagarna. Evenemanget presenterar både utbildningsalternativ och arbetslivets möjligheter. 

19.08.2013

Expo Österbotten arrangerar två stora mässevenemang i Botniahallen inkommande höst. Den 26-27 oktober arrangeras Vasara Österbottens byggmässa som kompletteras med nyheten Möbel2013. I november (20.-21.11.) arrangeras utbildnings-, arbetslivs- och rekryteringsmässan Knowhow. För 11. året i rad koordinerar Expo Österbotten en samlingsmonter för österbottniska företag till internationella underleverantörsmässan Alihankinta i Tammerfors. Mässan arrangeras i september och samlingsmontern är slutsåld.

03.05.2013

Årets upplaga av Österbottens Stormässa och Vasa Bokmässa är förbi och åter kunde mässan presentera intressanta utställare samt minnesvärda uppvisningar och upplevelser. Mässan besöktes av 16 259 personer och utställarna var överlag nöjda med sin satsning och mängden gjorda affärer.  

 
10.04.2013

Österbottens Stormässa har arrangerats med framgång under 20 års tid och varje år har publiken fått ta del av intressanta utställare, minnesvärda uppvisningar och otaliga upplevelser. Österbottens största mässa som årligen lockar 20 000 besökare arrangeras 20.-21.4. och även i år får publiken försmak av sommarens nyheter och möjligheter.

05.04.2013

I mitten av april njuter vi för fulla drag av våren och många ser redan fram emot sommarläsningen. Arrangören för Vasa Bokmässa har bjudit in vårens populära och intressanta författare att besöka vår vackra havsnära stad Vasa. Vasa Bokmässa arrangeras parallellt med Österbottens Stormässa och tillsammans bildar dessa två helheter Österbottens största mässevenemang

16.01.2013

Ett starkt mässår av Expo Österbotten 2012.

 
08.11.2012

Österbottens största utbildnings-, arbetslivs- och rekryteringsevenemang arrangeras nu för nionde gången, 21.-22. november i Botniahallen. Evenemanget som pågår under en kväll och en dag är ett av de populäraste ungdomsevenemangen som arrangeras årligen. Närmare 150 utställare deltar i årets mässa och ca 9000 besökare väntas ta del av utbudet under mässdagarna. Evenemanget presenterar såväl studiealternativ som möjligheterna inom arbetslivet.

31.10.2012

Den populära Köpmannamässan i Jakobstad arrangeras i år för 15. gången. Mässan arrangeras i Tellushallen 17-18. November och arrangörer är Pohjanmaan Expo Oy-Expo Österbotten Ab i samarbete med Jakobstadsnejdens Köpmannaförening.

29.08.2012

Mässbolaget Expo Österbotten Ab har en livlig mässhöst framför sig. I år arrangeras ännu två stora mässevenemang i Botniahallen; Vasara Österbottens Byggmässa i oktober och Knowhow utbildnings-, arbetslivs- och rekryteringsmässa i november. I Jakobstad är det dags för populära hela familjens Köpmannamässa i november. För tionde gången koordinerar Expo Österbotten en samlingsmonter för regionens företag till underleverangörsmässan Alihankinta i Tammerfors i september. 

08.08.2012

Den populära Köpmannamässan i Jakobstad arrangeras 17-18.11. i Tellushallen. Köpmannamässan arrangeras av Pohjanmaan Expo Oy-Expo Österbotten Ab i samarbete med Jakobstadsnejdens Köpmannaförening.

15.05.2012

Den populära Köpmannamässan i Jakobstad arrangeras i år för 15. gången. Mässan arrangeras i Tellushallen 17-18. november, en vecka före julöppningen i Jakobstad. Köpmannamässan arrangeras av Pohjanmaan Expo Oy-Expo Österbotten Ab i samarbete med Jakobstadsnejdens Köpmannaförening.

04.04.2012

Expo Österbotten Ab arrangerar Österbottens Stormässa & Vasa Bokmässa i Botniahallen 21-22. april. Till mässan som pågår två dagar väntas ca 20 000 besökare och antalet utställare är över 270. Mässan har lockat många nya utställare och helheten erbjuder mycket att se, smaka på, köpa och aktiviteter för besökare i alla åldrar.

23.03.2012

Expo Österbotten arrangerar Österbottens Stormässa och Vasa Bokmässa i Botniahallen (Vasa-Korsholm) 21-22. april. Den populära tvådagarsmässan samlar varje vår över 250 utställare och 20 000 besökare från hela Österbotten. De centrala utställningsbranscherna på Österbottens Stormässa är turism, må bra, mat, teknik, tjänster, hem & stuga, båt & motor, trädgård och böcker. Parallellt med mässan arrangeras mångsidigt program för publik i alla åldrar. Författargäster på två scener, shower, artister och föreläsningar på huvudscen, program på Pohjalainens scen, matlagning i mässköket, en fantastisk mässträdgård, aktiveteter för barnen och proffsens rådgivningspunkter erbjuder besökarna på upplevelser, idéer och inspiration.

17.01.2012

Expo Österbotten arrangerade 6 mässevenemang år 2011.  I mässorna deltog totalt 724 (889) utställare och det totala besökarantalet var 48 839 (58 073). Såld utställningsyta uppgick till 8 843 (9 634) kvadratmeter. Utmärkta besökar- och utställarantal påverkade företagets omsättning positivt och även 2011 uppgick omsättningen till över en miljon euro.     

Mässan som marknadsföringskanal har bibehållit sin dragningskraft. Företagen anser att mässan är det forum där man möter marknaden och konsumenterna personligen. På mässan utvecklar man befintliga affärsförbindelser och söker nya kunder. Styrkan i det personliga mötet leder till att man gör bra affärer på mässorna. Mässan som media är en effektiv marknadsföringskanal för både själva företaget och företagets produkter. Det är behändigt att delta i mässor och där knyter man direkta kontakter och uppnår resultat. 

Den österbottniska publiken har flitigt besökt olika mässor. Under mässbesöket skapar sig besökaren en bild av företaget och samtidigt har man ett förträffligt tillfälle att bekanta sig med ett brett utbud av produkter och tjänster under besök. Nya trender, populära artister, expertis, intressanta diskussioner, föreläsningar och rådgivning upplevs också som viktiga inslag som bara mässor erbjuder.

Expo Österbotten startar upp PCO-verksamheten i Vasa (Professional Congress Organizer) under år 2012. Målsättningen är att i samarbete med övriga aktörer inom branschen öka vasaregionens dragningskraft som värd för möten och konferenser.

07.11.2011

I Vasara Österbottens Byggmässa som arrangerades från fredag till söndag i Botniahallen deltog över 200 utställare och det var livligt i montrarna från morgon till kväll. Besökarna som var intresserade av byggande, renovering och inredning tog för sig av utbudet och mycket kontakter har skapats mellan säljare och kunder. Mässan besöktes av totalt 14 057 personer. 

29.09.2011

Alla som är intresserade av byggande, renovering och inredning skall rikta blickarna mot Botniahallen sista veckoslutet i oktober när Vasara – Österbottens Byggmässa arrangeras under tre dagar 28-30. oktober. Mässan är slutsåld. Den rekordstora mässan har lockat över 200 utställare och utbudet är mycket omfattande och mångsidigt. Under veckoslutet väntas 15 000 besökare till mässan. 

24.08.2011

I höst arrangeras två stora mässevenemang i Botniahallen, Vasara – Österbottens Byggmässa i oktober och Knowhow utbildnings-, arbetslivs- och rekryteringsmässa i november. Mässorna arrangeras av mässbolaget Expo Österbotten Ab.

19.04.2011

Österbottens största mässa som arrangerades förra veckoslutet i Botniahallen lockade rekordpublik.  

16.04.2011

Netbook är ett projekt initierat av Expo Österbotten Ab/Vasa Bokmässa i samarbete med Söderströms förlag och Svenska kulturfonden. Det tekniska har skötts av Söderströms resultatenhet i Vasa, Elit.

25.03.2011

Expo Österbotten Ab arrangerar Österbottens Stormässa & Trädgård & Vasa Bokmässa i Botniahallen 16-17.4. Mässan som pågår två dagar väntas ca 20 000 besökare och antalet utställare är ca 250. Mässan har lockat mycket nya utställare och helheten erbjuder mycket att se, smaka på, köpa och aktiviteter för besökare i alla åldrar. 

22.03.2011

Den 17. Elviira Byggmässan arrangeras förra veckoslutet i Karleby Idrottsgård. Den kompakta tvådagarsmässan samlade specialaffärer, importörer, underleverantörer och återförsäljare inom renovering, byggande och inredning under ett tak. Mässan presenterade traditionellt produkter och tjänster för bygg- och renoveringsprojekt och mycket idéer och inspiration för alla inredningsintresserade. Elviira Byggmässan är vårens största mässevenemang i Mellersta Österbotten.

25.02.2011

Den 17. Elviira Byggmässan arrangeras 19-20. mars i Karleby Idrottsgård.

09.02.2011

Populära Placeringsevenemanget arrangeras nästa vecka.

26.01.2011

Expo Österbotten Ab arrangerar fem mässevenemang år 2011.

21.01.2011

Mässarrangören Expo Österbotten Ab och Söderströms förlag öppnade netbook.fi webbsidan, som hälsar alla skribenter välkomna att delta i skrivandet av en bok på nätet.