Tiedotteet

Tervetuloa Knowhow Koulutus- ja työelämämessuille!

17.11.2015


Knowhow-messut on alueemme suurin nuorten messutapahtuma. Messut järjestetään jo 12. kertaa ja tänä vuonna tapahtuma tarjoaa ennätyksellisen paljon hyödyllistä infoa, kontakteja ja ideoita niin nuorille kuin myös opettajille, opoille ja oppilaiden vanhemmille. Mukana on yhteensä yli 150 näytteilleasettajaa. Messujen järjestäjänä toimii Pohjanmaan Expo Oy.

MITÄ MESSUILLA TAPAHTUU TÄNÄ VUONNA?

Tulevaisuuden luokka

Tulevaisuuden luokka on mahdollisimman todentuntuiseksi rakennettu tila, jonka tavoitteena on näyttää miten yksinkertaisella ajattelunmuutoksella voidaan jo olemassaolevilla välineillä saada voimakas muutos tapaan opiskella. Tuodaan oppija keskiöön opettajan sijaan. Esitys koostuu aidosta oppimistilanteesta ja esityksiä järjestetään sekä keskiviikkona että torstaina.
Esityksen jälkeen on mahdollisuus tavata esityksen tuottajia, sekä yhteistyökumppaneita näiden omilla messuständeillä, ja tutustua uusimpaan teknologiaan ja laitteisiin. Paikalla ovat: Anvia, Kinnarps, Cisco, Microsoft, Acer, Hewlett Packard, Smarter Surfaces, VisioStore ja Vaasan kaupunki.

Ohjaamo Pohjanmaa - Navigatorn Österbotten

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu matalan kynnyksen asiointipaikka, jonne on helppo tulla. Osastolta löytyy henkilöitä jotka jo olevat toteuttaneet unelmansa ja voivat kertoa omista kokemuksistaan ja vastata kysymyksiin. Paikalla on yli 20 toimijaa.

Energylounge

Energiateollisuuden toimijat esittäytyvät Knowhow-messuilla yhtenäisellä EnergyLounge –alueella, jonka tavoitteena on tuoda tietoa yrityksistä ja alasta niin oppilailla, opiskelijoille, opettajille kuin vanhemmillekin.  EnergyLoungessa nuori pääsee testaamaan ongelmaratkaisutaitojaan ja nopeuttaan hauskan tarkkuuspelin parissa. Mukana ovat: ABB, Wärtsilä, Vacon, Vaasan Sähkö ja The Switch.

Nuori Yrittäjyys –messualue

NY Vuosi yrittäjänä on maanlaajuinen yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu ohjelma, jossa nuoret ideoivat ja perustavat yrityksen sekä pyörittävät sen toimintaa yhdessä lukuvuoden ajan. Noin 50 nuorta yrittäjää on mukana knowhow-messuilla omalla osastollaan. Varaa siis pientä käteistä mukaan, mahdollisuus tehdä edullisia ja hyviä löytöjä!

Ohjelmaa messuilla

Messut tarjoaa hyödyllisen tiedon lisäksi myös viihdettä sopivina annoksina. Show-lavan hius- ja meikkinäytökset ja kamppailulajien näytökset viihdyttävät vieraita messuvierailun aikana. Messujen tähtiartistina esiintyy Vuoden 2012 The Voice of Finland –finalisti Saara Aalto.  Messujen keskusaukio puolestaan on tapahtuman sykkivä sydän, ja siellä tunnelmasta vastaa Radio X3M.

Knowhow-messut järjestetään Botniahallissa 18.-19.11.
Avoinna keskiviikkona klo 18.00-21.00 ja torstaina klo 8.30-15.30.
Sisäänpääsy on maksuton.

Lisätietoja:

www.knowhowmessut.fi

 

« Uutisarkisto