Tiedotteet

SYKSYN SUURIMMAT RAKENTAMISEN JA SISUSTAMISEN MESSUT 26.-27.10.

19.09.2013

 

Syksyn suurin messutapahtuma lähestyy. Rakentamisen erikoistapahtuma Vasara Pohjanmaan Rakennusmessut järjestetään nyt 14. kerran, ja se kerää Botniahalliin n. 200 alan yritystä ja n. 14 000 kävijää. Uutuustapahtuma Huonekalu 2013 tuo oman lisänsä tapahtumaan, mukana on runsaasti alan toimijoita. Messuilla on myös todella monipuolinen ohjelma. Alan rautaiset luennot ja työnäytökset tarjoavat tietoa ja hyötyä. Ruotsin tv:stä tuttu Martin Timell, Kukkasidonnan SM-kilpailut sekä Miss Vaasa-finaali viihdyttävät messuvieraita molempina päivinä. Luvassa on syksyn värikkäin ja inspiroivin viikonloppu!

Rakentajan tietopankki
Messut ovat paikkana mitä parhain, kun tarvitaan tietoa rakentamisen ja saneerauksen tuotteista ja eri ratkaisuista. Messuilla voi verrata eri valmistajia ja tehdä oikeita ratkaisuja terveemmän rakentamisen puolesta. On rakennusprojekti sitten uusi talo tai vanhan remontointi, on messut oikea paikka aloittaa työt. Mm. eri energiaratkaisut, kodin pintamateraalit, talopaketit, eristeet, ulkoverhousmateriaalit, kattotuotteet, saunatuotteet, pankki- ja vakuutusala ja paljon muuta on esillä messuviikonloppuna. Yritysten edustajat ovat messuilla paikalla, joten kävijöillä on mahdollisuus saada kasvokkain mahdollisimman paljon tietoa eri vaihtoehdoista.

Asiantuntijat myös luennoivat messuilla. Luennot ovat tiedonsiirtoa parhaimmillaan; avoimia, puolueettomia ja maksuttomia. Pekka Seppälä, Oulun kaupungin rakennusvalvonnan laatupäällikkö luennoi aiheesta: ”Kuinka tehdään pitkäikäinen, ympäristöystävällinen ja energiatehokas talo”. Juhani Luopajärvi (Ins. tmsto Luopajärvi) luennoi aiheesta Pientalon eri lämmitysvaihtoehdot, ja hän käsittelee mm. uusien energiamääräysten vaikutusta vanhoihin taloihin sekä aurinkosähköjärjestelmän hyödyntämistä pientalon lämmityksessä.

Sisäilmainfopiste on messuilla omalla info-osastolla ja antaa neuvontaa asumiseen, rakentamiseen ja korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Vaasan Rakennusmestarit ja –insinöörit AMK ry on messuilla mukana omalla info-osastollaan. Heiltä saa tietoja mm. alueen vastaavista työnjohtajista, pääsuunnittelijoista sekä tietoa rakentamiseen, peruskorjaukseen ja lupa-asioihin liittyen.

Viihtyisämmän ja toimivamman kodin asialla
Uutuustapahtuma Huonekalu2013 järjestetään samassa yhteydessä Rakennusmessujen kanssa Botniahallissa 26.-27. lokakuuta. Rakennus-, sisustus- ja huonekaluala tukevat toisiaan ja muodostavat yhdessä toimivan ja kävijöitä entistä paremmin palvelevan messutapahtuman. Messujen tarkoitus on inspiroida ja innostaa kävijöitä sekä tarjota koteihin erilaisia ja parempia ratkaisuja niin rakentamiseen, kodin kunnostamiseen kuin sisustukseenkin. Paikalla on sekä huonekalutehtaita sekä heidän jälleenmyyjiään. Oman lisänsä messuihin tuovat Design Eero Aarnio –osasto, jossa arvotaan kävijöiden kesken 5 design-tuotetta. Myös Jukka Rintala on mukana messuilla omalla osastollaan, jossa voi tutustua mm. hänen kodintekstiili- mallistoonsa.

Monipuolinen ohjelma
Työnäytösalueella tapahtuu taukoamatta. Kahden päivän aikana voi seurata mm. koristeveistoa, kun Jurvalaiset koristeveistöjät tekevät veistonäytöksiä molempina messupäivinä. Luvassa on myös koristemaalaus-, ikkunanentisöinti- ja kosteiden tilojen eristämisnäytöksiä.

Messujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Vaasassa Kukkasidonnan SM-kilpailu johon osallistuu maan taitavimmat floristit. Kilpailun toteuttaa Suomen Kukkakauppiasliitto, yhteistyökumppaneina toimivat Interflora, Kauppapuutarhaliitto ja Pohjanmaan Expo Oy. Suomen taitavimman kukkasitojan tittelistä kisaavat maan parhaat floristit. Upeat sidontatyöt ovat messukävijöidennähtävillä molempina päivinä

Miss Vaasa valitaan messuilla sunnuntaina. Yleisöäänestys tullaan järjestämään Vaasan Ikkunan lukijoille lokakuussa. Tuomaristossa tullaan näkemään myös mm. Marjo Sjöroos sekä muotisuunnittelija Jukka Rintala. Voittajan valintaan vaikuttavat sekä lukijaäänestyksen tulokset että tuomariäänet.

Messuinfo
Aika:           26.-27.10
Paikka:       Botniahalli
Järjestäjä: Pohjanmaan Expo Oy

Lisätietoja antaa: Virpi Hautamäki, projektivastaava (0400 969 549) tai Jukka Hakala, toimitusjohtaja (0400 669 600).

« Uutisarkisto