Tiedotteet

Pohjanmaan suurimmat messut 21.-22.4. Botniahallissa

04.04.2012

Pohjanmaan Expo Oy järjestää Pohjanmaan Suurmessut & Vaasan Kirjamessut Botniahallissa 21.-22. huhtikuuta. Kaksipäiväisille messuille odotetaan 20 000 kävijää ja näytteilleasettajamäärä on yli 270. Messuille saapuu paljon uusia näytteilleasettajia ja kokonaisuus tarjoaa nähtävää, maistettavaa, ostettavaa ja tekemistä kaikenikäisille kävijöille.

Matkailuosastoilla esitellään eri matkavaihtoehtoja mm. risteily-, kierto- ja teemamatkoja. Erityisesti Baltian matkailusta kiinnostuneille on paljon tarjottavaa. Myös vinkkejä kaupunkilomailuun ja lapsiperheiden riemulomiin löytyy messuilta.

Ruokaosastoilta löytyy paljon kotiinviemisiä. Erikoisherkut kuten öljyt, hunajat, juustot, hillot, makkarat, kalat, leipomotuotteet ja erikoisuutena esim. chilituotteet ja -taimet löytävät tiensä kävijöiden kasseihin. Kävijät saavat myös vinkit omaan kotikeittiöön Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareiden kokkausnäytöksistä messukeittiössä.

Palvelualueella messukävijöille tarjotaan uutta ja hyödyllistä tietoa erilaisista palveluista kuten esim. metsänhoidosta, tietotekniikasta, pankki- ja vakuutuspalveluista sekä säästämisestä.

Voi hyvinosastot houkuttelevat hyvillä tarjouksilla, erilaisilla hoidoilla ja uutuustuotteilla. Esillä on mm. luontaistuotteita, kosmetiikkaa, koruja, aurinkolaseja, vaatteita ja sisustustuotteita. Osastoilta löytyy myös lasten oppimista ja kehitystä tukevia tuotteita sekä työhyvinvointia lisäävät ergonomiset toimistokalusteet.

Koti & mökki on kodinkohentajan lempialue. Tältä alueelta löytyvät tuotteet energiaratkaisuista remontointiin ja uuden rakentamiseen.

Moottori & veneosastoilla esitellään uusimpia pienveneitä, moottoreita, vesijettejä, mönkijöitä, mopoautoja ja moottoripyöriä. Mukana myös liikuntarajoitteisille tarkoitettuja sähköpyörätuoleja ja muita apuajoneuvoja. Pohjanmaan pelastuslaitos tarjoaa oivan mahdollisuuden kokeilla Benjijuoksurataa, joka kuvaa juoksemista palomiehen varusteissa.

Puutarha, kesä ja juhlat kuuluvat yhteen

Puutarhaosastoilla
kävijä löytää ideat ja ratkaisut piha- ja puutarhatöihin. Tapahtuma tarjoaa viherpeukaloille uusinta tietoa, inspiroivia ideoita ja tuulahduksen tulevasta kesästä. Sipulit, siemenet, taimet, puutarhagrillit, puutarhasisustustarvikeet, ulkopore- ja uima-altaat, kylpy-tynnyrit ja puutarhakalusteet löytyvät messuilta. Paikalla ovat myös puutarhurit Hannah Hoijar, Elisabeth Orlo ja Henrik Lövdahl; heiltä voi kysyä neuvoja ja niksejä puutarhanhoitoon liittyvissä asioissa.

Messupuutarhassa voi ihastella upeita istutuksia, saada ideoita oman pihan kivitöihin tai vain hiljentyä hetkeksi kauniissa ympäristössä. Puutarhan teemana tänä vuonna on Juhlat. Lähes 300 neliön kokoisen mallipuutarhan sydän on juhlallinen pergola, jonka mallina on käytetty Vaasan Kirkkoa. Kirkkopergolasta löytyy myös olennaiset elementit kuten alttari alttaritauluineen ja katon kauniit kristallikruunut. Messupuutarha toimii myös Vaasan suomalaisen seurakunnan eri toimintojen esittelypaikkana. Messupuutarhaa reunustaa jykevä kivimuuri, jonka sisäpuoli koristellaan näyttävillä istutuksilla. Hortensiat, laventelit, liljat, orvokit, alppiruusut ja pelargoniat kukkivat kilpaa istutuksissa. Ideoita hyötypuutarhaan halutaan myös tuoda esille; istutetetut yrtit, salaatit, tomaatit, paprikat ja chilitaimet suorastaan houkuttelevat kasvattamaan ruokaa itse.

Tänä keväänä Suurmessuilla on luvassa aitoa häähumua, kun messupuutarhan kirkossa vihitään avioliittoon nuoripari lauantaina 21.4. klo 15. Vihkimsen suorittaa kappalainen Jouko Saraste. Messukirkko on varattu ainoastaan hääparin kutsumille vieraille, mutta kaikilla kävijöillä on mahdollisuus seurata vihkimistä päälavan jättiscreeniltä. Hääpäivän hulinaa voi seurata häästudiossa, jossa morsiamelle tehdään hääkampaus ja –meikki sekä sidotaan hääkimppu.

Valtavasti ohjelmaa

Päälavalla järjestetään valtavasti ohjelmaa kaikenikäiselle yleisölle. Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater esittävät otteita ajankohtaisista näytelmistä ja vauhtia riittää tankotanssi-, zumba- ja freestylejalkapalloesityksissä. Muotinäytökset esittelevät kevään ja kesän muotia ja ja Lotta-kuoron mukana virittäydytään kevääseen. Sunnuntaina TV:stä tuttu maalaislääkäriTohtori Kiminkinen vierailee messuilla, jolloin hän pitää kolme tietoiskua päälavalla aiheenaTerveys pidentää ikää. Tänä vuonna Duudsonit valloittaa Suurmessut. Jarppi ja HP vetävät lauantaina kaharen miehen shown päälavalla ja kaksi kertaa Pohjalaisen lavalla.

Myös Tatu & Patu ovat mukana Pohjalaisen lavaohjelmassa molempina päivinä.

Messukeittiössä Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareiden ammattikokit valmistavat kolme kolmen ruokalajin juhlakattausta joka päivä messukeittiössä. Ruokailemaan kutsutaan joukko kutsuvieraita.

Ajokausi on aluillaan ja sen kunniaksi Suurmessuilla voi tänä vuonna tutustua mp-näyttelyyn. Näyttelyssä on mukana yksityisten mp-rakentajien ainutlaatuisia ja upeita moottoripyöriä. Näytteillä on myös ’37 Chevrolet Business Coupe, joka on ristitty Black Bettyksi. Lapväärtiläinen Anders Smedsin omistuksessa oleva auto valmistui 2 500 työtunnin jälkeen.

 

Neljännet Vaasan Kirjamessut

Vaasan Kirjamessut täydentää jälleen Pohjanmaan Suurmessuja ja täällä kirjanystävillä on mahdollisuus täyttää ostoskassit vanhoilla ja uusilla kirjalöydöillä. Vaasan kirjamessuilla nähdään tuttuun tapaan tunnettuja kirjailijoita, joihin voi tutustua rennoissa haastatteluissa. Messuilla kirjailijoita esitellään perinteisesti kahdella eri lavalla: suomenkielisellä Venny-lavalla ja ruotsinkielisellä Inga-Britt -lavalla.

Suomenkielisen Venny-lavan ohjelma sisältää yksi toisensa jälkeen nimekkäitä kirjailijoita ja keskeiseksi teemaksi on tänä vuonna noussut musiikki. Jouni Hynynen on lappeenrantalaislähtöisen Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmo ja hänet tunnetaan nykyään myös kirjailijana. Ari Väntänen on toimittaja, kirjailija ja muusikko, joka on tehnyt Hanoi Rocks -yhtyeestä kertovan kirjan Hanoi Rocks – All Those Wasted Years yhdessä Michael Monroen ja Andy McCoyn kanssa. Väntänen on kirjoittanut myös Michael Monroen elämäkertateoksen, joka julkaistiin viime vuoden lokakuussa.

Heikki Hilamaan Ennen Elvistä kertoo amerikkalaisen musiikin kehitystarinan 1900-luvun alun mustan musiikin juurista aina ”Heartbreak Hoteliin” saakka.

Kirjailijavieraiden joukossa nähdään myös joukko tunnettuja suomalaisia huippunimiä; Taavi Soininvaara, Pirjo Hassinen, Katja Kettu, Maria Peura, Claes Andersson, Janne Viljanmaa, Teppo Vapaus ja Johan Bargum. Kirjailijat Marko Hautala, Antti Tuuri ja Tiina Hietikko-Hautala tuovat pohjalaista väriä tämän vuoden kirjailijakaartiin.

Ruotsinkielisen Inga-Britt -lavan ohjelmassa nähdään tunnettuja ruotsinkielisiä kirjailijoita ja lisäksi messuilla vierailee molempina päivinä ruotsalaiset Dick Harrison ja Katarina Harrison Lindberg. Dick toimii professorina Lundin yliopistossa ja on ruotsin tunnetuimpia historioitsijoita eritysosaamisenaan keskiaika. Katarinan esikoiskirja Vampyrernas historia käsittelee vampyyrien historiaa historiallisesta ja kulttuurillisesta näkökulmasta. Humoristista sisältöä Inga-Britt lavan ohjelmaan tuovat Pleppo-pojat Ted Forsström ja Kaj Korkea-aho. Muita ohjelmassa esiintyviä ajankohtaisia kirjailijoita ovat Peter Sandström, Christel Sundqvist, Bobby Andström, Solveig Rabb, Maria Österåker, Ursula Vuorenlinna ja Anita Wikman.

« Uutisarkisto