Tiedotteet

Pohjanmaan suurimmat messut 16.-17.huhtikuuta

25.03.2011

Pohjanmaan Expo Oy järjestää Pohjanmaan Suurmessut & Puutarhamessut & Vaasan Kirjamessut Botniahallissa 16.-17.4. Kaksipäiväisille messuille odotetaan 20 000 kävijää ja näytteilleasettajamäärä on n. 250. Messuille saapuu paljon uusia näytteilleasettajia ja kokonaisuus tarjoaa nähtävää, maistettavaa, ostettavaa ja tekemistä kaikenikäisille kävijöille.

Matkailuosastoilla esitellään eri matkustusvaihtoehtoja, matkakohteita ja erilaisia tyylejä aktiivilomista rentouttaviin kylpylälomiin. 

Ruokaosastoilta herkkuttelijoille löytyy paljon kotiinviemisiä, sillä osastoilla on tarjolla esimerkiksi kalatuotteita, juustoja, makkaroita, luomutuotteita, pohjoisen herkkuja, leivonnaisia ja makeisia. Poimi vinkit Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareiden kokkailusta.

Palvelualueella messukävijöille tarjotaan uutta ja hyödyllistä tietoa erilaisista palveluista kuten esimerkiksi koulutusmahdollisuuksista, tietotekniikasta, pankki- ja vakuutuspalveluista ja säästämisestä. 

Voi hyvin –osastot houkuttelevat hyvillä tarjouksilla, erilaisilla hoidoilla ja uutuustuotteilla. Esillä on mm. luontaistuotteita, kosmetiikkaa, koruja, aurinkolaseja, vaatteita sekä sisustustuotteita. Osastoilla paneudutaan mm. ulkonäköön vaikuttaviin seikkoihin, työhyvinvointiin ja kuntoutukseen.  Kauneus & Terveys -lehti tuo messuille rekkalastillisen kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia.

Koti & mökki –alue tarjoaa mainion tilaisuuden hankkia kotiin ja mökille kaikkea sisustustuotteista energiaratkaisuihin. Osastoilta löytyy monipuolisesti kodin sisä- ja ulkoehostamiseen tarvittavia tarvikkeita, kuten sisustus- ja lahjatuotteita, puutuotteita, siivouspalveluja, keittiökalusteita, ikkunoita ja ovia, parvekelasituksia, aurinkopaneeleja,  paaluperustuksia, kodin turvallisuutta sekä paljon muuta.

Moottori & vene –osastoilla esitellään uusimpia pienveneitä, moottoreita, vesijettejä, mönkijöitä, mopoja ja skoottereita, mopoautoja, moottoripyöriä ja ajovarusteita. Mukana myös liikuntarajoitteisille sähköpyörätuoleja ja muita apuajoneuvoja.

Puutarhaosastoilla kävijä löytää ideat ja ratkaisut ihan kaikenlaisiin puutarhoihin. Tapahtuma tarjoaa viherpeukaloille uusinta tietoa ja inspiroivia ideoita sekä tuulahduksen tulevasta kesästä. Näytteilleasettajia puutarhassa on yli 30. Kesätunnelmaan virittäytyminen on hyvä aloittaa messuilta. Täältä löydät sipuleita, siemeniä, taimia, puutarhagrillejä, puutarhasisustustarvikkeita, puutarhakoneita, ulkopore- ja uima-altaita, allaskemikaaleja, kylpytynnyreitä, siirtolapuutarhatoimintaa, puutarhakalusteita, huvimajoja, kasvihuoneita sekä paljon muuta. Puutarhamessuilla on myös mielenkiintoista ohjelmaa, asiantuntijoiden luentoja ja raikas messupuutarha.

Vaasan Kirjamessut täydentää jälleen Pohjanmaan Suurmessuja ja kirjanystävillä on mahdollisuus täyttää ostoskassit vanhoilla ja uusilla kirjalöydöillä. Kirjakassin kirjojen tyhjät sivut täyttyvät kirjailijoiden henkilökohtaisista signeerauksista, kun messuilla on jälleen monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelma. Vaasan kirjamessuilla nähdään tuttuun tapaan tunnettuja kirjailijoita, joihin voi tutustua rennoissa haastatteluissa. Messuilla kirjailijoita esitellään perinteisesti kahdella eri lavalla: suomenkielisellä Venny-lavalla ja ruotsinkielisellä Inga-Britt -lavalla.

Valtavasti ohjelmaa

Päälavalla tapahtuu aamusta iltaan. Lauantaina voi seurata kuorolaulua Queenin tuotannosta, otteita Vaasan kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin kevään lastennäytelmistä ja lisäksi järjestetään kolmesti lauantaina Suuri Vaalipaneeli. Sunnuntaina TV:stä tuttu maalaislääkäri “Tohtori Kiminkinen” vierailee messuilla, jolloin hän pitää kolme tietoiskua päälavalla aiheena “Terveys pidentää ikää”. Ohjelmassa on myös tankotanssiesityksiä ja Miss Supranational Finland -muotinäytöksiä ja Suomen finalistin julkistus.

Messukeittiössä Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareiden ammattikokit valmistavat herkkuja neljästi päivässä. Suussa sulavaa grillistä  ja Läheltä tuotettua tuunaten  ovat messukeittiön teemoina.

Liuta kovan luokan ammattilaisia ovat myös tavattavissa messuilla. Puutarhamessuilla TV:stä tuttu puutarhasuunnittelija Eija Klaucke on tavattavissa puutarhenuvontapisteessä. Hän luennoi myös päälavalla molempina päivinä aiheesta “Englantilaisen puutarhan soveltaminen Suomeen”. Vaasalainen puutarhasuunnittelija Hannah Hoijar on myös tavattavissa omassa puutarhaneuvontapisteessä molempinä päivinä. Arno Kasvi on suomalaisten rakastama tunnettu puutarhuri, joka tulee tekemään eri työnäytöksiä puutarhatyömaalla sekä lauantaina että sunnuntaina.

Messujen teemapuutarhat ovat jo perinne. Yrkesakademin i Österbotten YA!n opiskelijat ovat suunnitelleet neljä terassia, jotka toteutetaan messuille yhteistyössä Pohjanmaan Expon kanssa. Terassien aiheet ovat Keittiöpuutarha, Japanilainen puutarha, Kesäkumpu ja Grilliterassi.

Suomenkielisen Venny-lavan ohjelma sisältää yksi toisensa jälkeen nimekkäitä kirjailijoita ja teemaksi on noussut dekkarikirjallisuus. Tunnetuimpia dekkarikirjailijoita ovat Outi Pakkanen, Tapani Bagge, Harri Nykänen ja Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja Antti Tuomainen. Muita mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kirjailijoita messuilla ovat mm. Riikka Pulkkinen, rock-valokuvaaja Tomi Palsa ja Henna Helmi Heinonen, joka on noussut tunnetuksi blogillaan Minusta tulee kirjailija. Lisäksi Venny-lavalla vierailee suureen suosioon noussut Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä Pertti Jarla. Jarla aukaisee hahmojensa taustat ja sarjakuvansa salaisuudet lauantaina.

Ruotsinkielisen Inga-Britt -lavan ohjelmassa nähdään tunnettuja pohjanmaalaisia ruotsinkielisiä kirjailijoita ja lisäksi messuilla vierailee molempina päivinä Ruotsin dekkaritähti Viveca Sten. Kirjailijavieraina nähdään mm. lastenkirjailija Malin Klingenberg, kirjailija – toimittaja – runoilija Birgitta Boucht, Vasabladetin toimittaja Kenneth Myntti, Jolin Slotte ja Andreas Åsvik uutuusteoksillaan sekä  kirjailija – teatteriohjaaja Tove Appelgren. Lisäksi lavalla keskustellaan mielenkiintoisista aiheista yhdessä Hans Hästbackan kanssa ja Peter Ehrströmin kanssa.

Pohjanmaan Suurmessut & Puutarhamessut & Vaasan Kirjamessut järjestetään Botniahallissa 16.-17.4. Messut on avoinna la ja su klo 10-17. Botniahallin läheisyydestä löytyy 400 uutta pysäköintipaikkaa.  

Lisätietoja: 
Jukka Hakala, tj puh. 0400 669 600, jukka.hakala@pohjanmaanexpo.fi
Hilkka Bodö, projektivastaava puh. 0400 548 990, hilkka.bodo@pohjanmaanexpo.fi 

« Uutisarkisto