Tiedotteet

Netbook.fi - kahdella kielellä kaikille kirjoittajille

10.01.2011

Lehdistötiedote 21.12.2010

Esittelemme kaksikielisen nettikirjan, jonka kirjoittaa tunnetut kirjailijat ja aivan uudet kyvyt. Se on avoin kaikille, jotka haluavat kirjoittaa ruotsiksi tai suomeksi. Muoto on viestikertomus, jonka ensimmäisen luvun on kirjoittanut Kaj Korkea-aho. Sen jälkeen kirjoittajat ja lukijat saavat äänestää uuden luvun jatkoon joka viikko. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan iPad. Nettikirja valmistuu Vaasan Kirjamessuille (16.- 17.4.2011), jossa se julkaistaan.

Netbokin työryhmä, koostuen Pohjanmaan Exposta ja Söderströmin kustantamosta, haluaa tavata uudet kirjoittajat (ja lukijat) netissä, johon kutsutaan kaikki mukaan kirjoittamaan yhteistä kirjaa. Kirjoittamista voi verrata saippuaoopperan tekemiseen, blogikirjoittamiseen tai realitysarjoihin, joissa paljastetaan paljon yksityisia asioita. Ainutlaatuista on se, että kutsumme molemmat kieliryhmät samaan kertomukseen! Ihan niin kuin todellisuudessakin, molemmat kielet ovat olemassa sivu sivun. Joskus tarina etenee suomeksi, joskus taas ruotsiksi.

Tarkoituksena on tavoittaa nuoret ja aikuiset, jotka haluavat kirjoittaa, mutta eivät vielä ole valmiita julkaisemaan omaa tuotantoaan ja haluavat kuitenkin olla mukana kirjoittamassa yhteistuotannossa. Ajatuksena olisi tavoittaa muutkin kuin kirjallisuudesta kiinnostuneet lukutoukat ja päiväkirjakirjoittajat ja tuoda kirjan kirjoittamisen ja luovuuden osaksi modernia nykypäivää. Ajatus, juoni ja tekstin voima saavat painoarvoa valittaessa jatkoehdotuksia. Jos ei kuitenkaan itse halua kirjoittaa, voi aina vaikuttaa jatkokertomukseen äänestämällä jotakin moderaattorin valitsemaa tekstiä. Kirjailija Kaj Korkea-aho on kirjoittanut jännittävän alun ja toinen kirjailija sitoo yhteen koko tarinan.

Näin tämä tapahtuu konkreettisesti:

  1. Kirjaudu www.netbok.fi sivulle ja rekisteröidy
  2. Lue säännöt ja kertomuksen alku, jonka Kaj Korkea-aho on kirjoittanut
  3. Kirjoita, kuinka mielestäsi kertomuksen tulee jatkua (voit kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi)
  4. Kerran viikossa moderaattori valitsee muutaman jatkoehdotuksen ja voit käydä äänestämässä sinun mielestä parasta jatkoa
  5. Kun äänestys on ohi, voit lukea kuinka kertomus jatkuu, ja taas antaa ehdotuksesi jatkoon
  6. Kun kirja on valmis, saat osallistujakoodin sähköpostiisi ja sen avulla voit ladata itsellesi koko jatkokertomuksen
  7. Kaikkien kirjoittajien kesken arvotaan iPad
  8. Jatkokertomus lopetetaan ja esitellään Vaasan kirjamessujen 2011 yhteydessä (16.-17.4)
  9. Projekti on yhteistyö Pohjanmaan Expo Oy:n ja Söderström förlag Oy:n välillä ja heillä onoikeus kaikkiin kilpailuun jätettyihin teksteihin

 

Lisätietoja:
Jukka Hakala, tj Pohjanmaan Expo Oy, puh. 0400 669 600
Barbro Teir, kustannuspäällikkö Kustannusyhtiö Söderström, puh. 050 561 5908

 

« Uutisarkisto