Tiedotteet

Netbok -projekti saatiin päätökseen ja iPadin voittaja arvottiin!

16.04.2011

Netbok on Pohjanmaan Expon/Vaasan Kirjamessujen projekti, joka tehty yhteistyössä Söderströmin kustantamon ja Svenska kulturfondenin kanssa. Tekniikan on hoitanut Söderströmin tulosyksikkö Vaasassa, Elit.

Projekti on esimerkki uudesta ajattelutavasta, koska sekä suomenkielisillä että ruotsinkielisillä on ollut mahdollisuus olla luomassa kertomusta yhdessä ammattikirjailijan Kaj Korkea-ahon kanssa. Moderaattori valitsi joka viikko jatko-osia äänestykseen, josta valittiin seuraava jatko-osa. Jatko-osista syntyi kokonainen teos, joka koostuu usean eri kirjoittajan luomista teksteistä. Kiinnostus on vaihdellut viikosta viikkoon, samoin kuin suomenkielisten ja ruotsinkielisten jatkoehdotuksien määrä. Projektissa on tullut pienempiä ja suurempia ongelmia matkan varrella, kuten aina uusissa ja innovatiivisissa projekteissa, mutta kokonaisuudessaan projekti on ollut onnistunut. Kaikkien kirjoittajien kesken arvottiin iPad, jonka lahjoitti kilpailuun iTronic.

Ehkäpä Netbok voisi olla toistuva toivottu tapahtuma netissä kaikkien pöytälaatikkokirjoittajien iloksi?

Onnelliseksi voittajaksi kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin Nanna Anttila Helsingistä:

"Iloinen tervehdys messuyleisolle, Netbook.fi-kirjoittajakumppaneille ja Söderströmin väelle täältä Helsingistä käsin! Oli ilo osallistua Netbook.fi-kirjoitusketjuun –hauska tapa löytää uusia taitavia kynänkäyttäjiä kotimaisen kirjallisuuden kentälle. Ketjun seuraaminen oli koukuttavaa lounastaukopuuhaa. Kirjoittaminen oli hauskaa, mutta myös haastavaa. Juonen vieminen eteenpäin, samalla ottaen huomioon edelliset juonenkäänteet ja annetut taustatiedot, ei ollutkaan ihan helppoa!

IPad-arvonnan voitto oli iloinen ja tervetullut yllätys! Valitettavasti en 8-viikkoisen poikavauvelin äitinä pysty tänään olemaan paikalla vastaanottamassa palkintoa henkilökohtaisesti.

Kiitän kuitenkin Söderströmiä hienosta palkinnosta ja hauskasta kilpailusta ja toivotan kaikille mukavaa messupäivän jatkoa ja aurinkoista kevättä! "

Nanna Anttila, Helsinki

 

Lataa Netbook-kertomus PDF-tiedostona.

« Uutisarkisto