Tiedotteet

Messut - maailman sosiaalisin media

05.02.2014

Pohjanmaan Expo on Pohjanmaan suurin messujärjestäjä ja se on kasvattanut palvelujaan ja tapahtumiaan vuosi vuodelta. Viime vuonna Pohjanmaan Expo laajensi toimintaansa kongressipalveluihin ja mm. viime syksynä lanseerattiin uusi messutapahtuma Vasara Pohjanmaan Rakennusmessujen yhteydessä, Huonekalu-messut. Pohjanmaan Expo kehittää jatkuvasti toimintaansa ja tarjoaa sekä pohjalaisille asiakkaille että näytteilleasettajille ympäri Suomen laadukkaita ja ajantasalla olevia tapahtumia ja palveluita. 

Messut ovat digitaalisessa mediassa nostaneet suosioitaan. Messut on mediana todettu olevan viidenneksi tärkein markkinointikanava yrityksille ja puhutaankin sen olevan maailman sosiaalisin media. Kasvokkain kohtaamisen merkitys on kasvanut ja asiakkaalle on tullut tärkeäksi olla läsnä kaikilla aisteilla, valmiina löytämään uutta. Kohtaamiset tuovat elämyksiä ja tuottavat yrityksille tulosta.

Uusi vuosi ja uusia kohtaamisia

Pohjanmaan Expon vuosi 2014 on jälleen inspiroiva kokonaisuus niin tietoa, taitoa kuin elämyksiä ja kohtaamisia. Pohjanmaan Expo tuottaa koko vuoden aikana kahdeksan erilaista tapahtumaa, messuosastoa ja kongressia.

Pohjanmaan Expon vuoden 2014 messukalenteri:

13.2.
Waasan Sijoitustapahtuma 2014 [ Kaupungintalo ]
18.-19.3.    
Vaasa Wind Exchange [ Kaupungintalo]
12.-13.4.   
Pohjanmaan Suurmessut & Vaasan Kirjamessut [ Botniahalli ]
18.9.       
Alihankinta 2014 [ Tampere ] Vaasanseudun alihankintayritysten yhteisosasto
25-26.10.    
Vasara Pohjanmaan Rakennusmessut + Huonekalu 2014 [ Botniahalli ]
30.10.        
Energia 2014 [ Tampere ] Vaasanseudun energiayritysten yhteisosasto
15-16.11.    
Kauppiasmessut Pietarsaaressa [ Tellushalli ]
19.-20.11.    
Knowhow-messut [ Botniahalli ]

Ammattitapahtumat aloittavat messukauden

Pohjanmaan Expo aloittaa messukautensa  Waasan Sijoitusmessuilla, joka tarjoaa kävijöille tietoa, mihin kannattaa tällä hetkellä sijoittaa. Tapahtuma solmi tänä vuonna uuden yhteistyösopimuksen Skogsvårdsföreningen Österbotten rf:n kanssa. Yhteistyön kautta tulee metsänhoito ja metsä sijoituskohteena uutena teemana mukaan Sijoitusmessujen sisältöön. Yhteistyön kautta messuille tullaan kutsumaan vieraaksi tuhansia metsänomistajia.

Messukausi jatkuu maaliskuussa Vaasa Wind Exchange -tuulivoimatapahtumalla, joka järjestetään osana kansainvälistä Energyweekiä, joka tuo tuhansia ammattilaisia  Vaasaan joka vuosi.  Vaasa Wind Exchange on tuulivoima-alan verkostoitumistapahtuma ja viime vuonna tapahtumassa vieraili yli 700  kävijää.

Kevään odotetuin suurtapahtuma

Kevään suurin ja odotetuin tapahtuma huhtikuussa on jo yli 20-vuotta järjestetty Pohjanmaan Suurmessut & Vaasan Kirjamessut. Tapahtuma on jokavuotinen spektaakkeli, jossa on menty naimisiin, rakennettu kerrostaloja ja tehty kauppaa runsain mitoin. Tänä vuonna Pohjanmaan Suurmessuilla nähdään uudistunut messualue, Hyvän elämän coctail. Haluamme panostaa yhä enemmän itseemme ja läheisiimme, ja tämä alue tarjoaa tietoa niin terveydestä, hyvinvoinnista, liikunnasta, kauneudesta kuin kulttuurista ja harrastuksista. Muita messualoja messuilla ovat: Matkailu, Ruoka, Puutarha, Vene & Moottori, Koti & Mökki, Tekniikka & Palvelut ja Vaasan Kirjamessut.

Pohjanmaan Suurmessuilla on totuttu näkemään uskomattomia messupuutarhoja ja tänä vuonna jatketaan samalla linjalla. Kiehtova messupuutarha viettelee kävijän Vesi & Spa -teemalla. Pohjanmaan Keittiömestarit loihtivat messuilla herkullista, mutta myös järkevää ruokaa, kun teemana on Järkiruoka. Kirjamessuilla vierailee jälleen tunnettuja ja ajankohtaisia kirjailijoita ja messualue onkin tänä vuonna saanut uuden ja houkuttelevan sijainnin keskeltä messualuetta.

Rakennusmessuilta piristystä sisustukseen ja tietoa rakentamisesta

Syksyn suurin messutapahtuma Pohjanmaalla on  Vasara Pohjanmaan Rakennusmessut ja Huonekalu2014-messut. Pohjanmaan suurin rakennusalantapahtuma tarjoaa tietoa ja esittelee rakennusalan uusimmat trendit ja uutuudet. Huonekalu2014-messut jatkaa Vasara-messujen yhteydessä. Se esittelee huonekalujen uutuudet, tyylit ja suuntaukset. Messuilla vierailee vuosittain lähes 14 000 kävijää. Vasara on hyvä paikka aloittaa niin uuden kodin rakentaminen kuin vanhan kohteen saneeraus. Messuilla voi tavata yritysten edustajat ja ammattilaiset kasvotusten, ja varmistua siitä, että juuri heidän tuotteensa on sinulle sopivin vaihtoehto. Muuttuva lainsäädäntö ja suositukset askarruttavat myös monia, ja messuilla tarjotaankin puolueetonta infoa rakentamiseen ja remontointiin liittyvissä asioissa.

Kauppiasmessuilla tehdään kauppaa ja koulutusmessuilta haetaan tietoa

Huippusuositut Pietarsaaren Kauppiasmessut pyörähtävät käyntiin marraskuun puolivälissä. Jokatoinen vuosi järjestettävä tapahtuma  on Pietarsaaren suosituin ja perinteisin kaupantekopaikka. Se tarjoaa yrityksille erinomaisen mahdollisuuden lisätä tunnettavuutta ja tavata asiakkaat kasvokkain. Messut koostuu kahdeksasta houkuttelevasta toimialasta, jotka luovat Kauppiasmessulle välittömän ja lämpimän tunnelman täynnä mahdollisuuksia. Ammattitaitoiset näytteilleasettajat ja kävijät ovat tapahtuman keskipisteessä, mutta tämän lisäksi messuilla järjestetään kiinnostavaa ohjelmaa koko perheelle. Suositut esiintyjät, parhaimmat asiantuntijat, kiinnostavat keskustelut ja työnäytökset tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa.

Messukausi päättyy perinteiseen tapaan Knowhow koulutus- ja työelämä-messuihin. Uutuutena messuilla on laajennettu vapaa-aika -alue, jossa yhtenä osana nähdään digitaalisen maailman uutuudet ja mahdollisuudet. Messuilla kävijä tutustuu niin koulutusmahdollisuuksiin kuin työelämänmahdollisuuksiin. Lisäksi messuilta saa elämyksiä ja tietoa vapaa-aika ja digi -alueelta.

Ammattitaitoista kongressin toteutusta

Pohjanmaan Expo on laajentanut palveluiltaan koskemaan myös kongressipalveluita. Tänä vuonna Pohjanmaan Expo välittää konferenssipalveluita ainakin kolmeen eri tapahtumaan. Pohjanmaan Expon kongressipalvelut tarjoaa tapahtuma- ja konferenssijärjestäjille apua tapahtumien ja tilaisuuksien toteutuksessa. Tekninen toteutus, näyttelyrakentaminen, ilmoittautumisten hallinta, maksuliikenneratkaisut, majoitus- ja ohjelmapalvelut hoituvat ammattitaidolla.Lisätietoja Pohjanmaan Exposta ja vuoden 2014 tapahtumista antaa:
toimitusjohtaja Jukka Hakala
Puh. 0400 669 600
jukka.hakala(at)pohjanmaanexpo.fi

 

 

« Uutisarkisto