Mässprogram

Ekonomi & Placering i Wasa

Ekonomi & Placering i Wasa är Österbottens största mässevenemang inom finansbranschen. Mässan ordnas nu för 18 gången i Vasa stadshus och samlar årligen kring tusen besökare intresserade av förmögenhetsförvaltning och sparande samt aktiva placerare från den välbärgade Vasaregionen.

På mässan presenteras senast nytt inom branschen, produkter och lösningar för privata placerare, för företagens ekonomiska ledning samt för experter inom finansbranschen och media. Mässan ordnas i mars varje år.

Info

Vaasa Wind Exchange & Solar

Vaasa Wind Exchange är ett intensivt tvådagars evenemang, där experter inom branschen och beslutsfattare från de nordiska länderna och övriga Europa samlas. Vaasa Wind Exchange ordnas som en del av Vaasa EnergyWeek. Mässan och anförandena erbjuder ett kompakt informationspaket om marknadsläget och branschens utvecklingsmöjligheter i Norden och övriga Europa. Målet med vindkraftsevenemanget Vaasa Wind Exchange är att samla företag, privatpersoner och aktörer i branschen, erbjuda lösningar för byggandet av vindkraft samt informera om vindkraft i en positiv anda. Vaasa Wind 

Exchange & Solar ordnas varje år i mars i Vasa stadshus. 

Info

Energy & Buildings

Energy & Buildings är ett professionellt evenemang för byggbranschen som ordnas i samband med veckan Vaasa EnergyWeek. Evenemanget behandlar frågor kring energiförsörjning samt bygg- och fastighetsteknik för nybyggen och renoveringsobjekt. Mässan innehåller utställaranföranden och ett högklassigt expertseminarium med fokus på energieffektiv renovering.

Energy & Buildings ordnas varje år i mars i Vasa stadshus. 

Info

Österbottens Stormässa

Österbottens Stormässa är Österbottens största mässevenemang som samlar proffs från sju olika utställningsbranscher under ett tak. Österbottens Stormässa inleder sommarsäsongen och är ett av årets mest väntade mässevenemang. Mässan kompletteras med ett inspirerande, intressant och fascinerande program fyllt av upplevelser. Mässan besöks årligen av ca 18 000 besökare och över 250 utställare.

Österbottens Stormässa ordnas varje år i april i Botniahallen. 

Info
 

Vasara-mässan

Vasara-mässan evenemanget är den viktigaste mötesplatsen inom byggande, renovering och inredning i Österbotten. Vasaregionen är framgångsrik och det byggs flitigt i området. Köpkraftiga kunder handlar gärna på mässan och söker efter information om branschen och dess nyheter. Vasara-evenemanget samlar årligen ca. 10 000 besökare och 170 utställare. Evenemanget har ordnats med framgång snart 20 år.  Mässan 2016 kompletteras med ett nytt temaområde - Hantverk & Design.

Vasara-mässan ordnas varje år i oktober i Botniahallen.

Info

Köpmannamässan i Jakobstad

Köpmannamässan är regionens största och mest mångsidiga mässevenemang och en populär affärsplats. Mässan erbjuder företagen ett enastående tillfälle att öka kännedomen och samtidigt öka försäljningen årets sista månader. Köpmannamässan omfattar åtta attraktiva utställningsbranscher vilka bjuder besökaren på en mångsidig dukning produkter och tjänster varvat med intressanta programinslag. Mässans sakkunniga utställare erbjuder produktnyheter, smakprov, julklappstips, råd och inspiration och en mängd attraktiva mässerbjudanden.

Köpmannamässan ordnas vartannat år i Tellushallen i Jakobstad.

Info

Knowhow

Knowhow utbildnings-, arbetslivs- och fritidsmässan är Österbottens stora och populära ungdomsevenemang! På mässan träffar du tusentals aktiva ungdomar som söker information om utbildningsalternativ och arbetslivets möjligheter. I mässan deltar andra och tredje stadiets utbildningsinstanser, näringslivet och aktörer som erbjuder fritidsaktiviteter.

Knowhow-mässan ordnas varje år i Botniahallen. 

Info

Edu+Job

Edu+Job arrangeras i Kampushallen Karleby i februari. Evenemanget riktar sig i synnerhet till unga och vuxna som söker sig till fortsatta studier.

Edu+Job är även ett sommarjobbs- och rekryteringsforum. I mässevenemanget deltar regionala arbetsgivare som under våren rekryterar över 1000 sommarjobbare från Mellersta Österbotten.

Info