Suomeksi
Pä Svenska
In English

Innostu Vaasasta

Tervetuloa kokouskaupunki Vaasaan

Vaasassa on nykyaikaisia, hyvin varustettuja kokoustiloja ja hotelleja. Suuret monitoimihallit, kuten Botniahalli, mahdollistavat mittavimpienkin yleisötapahtumien järjestämisen. Vaasassa voi myös majoittua mukavasti aivan kaupungin ydinkeskustaan tai luonnon läheisyyteen, meren äärelle.

Vaasan vahvuuksia ovat erinomaiset lentoyhteydet Helsingistä ja Tukholmasta. Vaasaan on myös nopeat junayhteydet monista Suomen kaupungeista ja laivayhteys Ruotsista. Rautatieasema sijaitsee ydinkeskustassa, satama ainoastaan kahden kilometrin ja lentokenttä kätevästi kymmenen kilometrin päässä torilta. Lentokentältä pääset muutamassa minuutissa moottoritietä ydinkeskustaan. Kaupungissa liikut helposti myös kävellen.

Kaksikielisessä Vaasassa on vetovoimaa. Vaasan seudulle on keskittynyt merkittävä osa Suomen ja koko Pohjoismaiden energiateollisuudesta. Kansainvälinen energiateollisuus ja sen alihankkijat työllistävät monen alan osaajia. Vaasan kuusi korkeakouluyksikköä tarjoavat opiskelupaikan 13 000 korkeakouluopiskelijalle.

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla teattereita, museoita ja gallerioita sekä useita arvostettuja, vuosittain järjestettäviä kulttuuritapahtumia.

Merenkurkun saaristo on Suomen ensimmäinen Unescon maailman luonnonperintökohde. Ainutlaatuinen saaristo on elämys kaikille luontoihmisille, lintubongareille ja saaristolaiskulttuurin ihailijoille. Parhaiten saaristoon tutustuu vaelluksella, saaristoristeilyllä tai vaikkapa melontaretkellä.

Lisätietoja: www.visitvaasa.fi

 

Yhteystiedot

Hanna Nyholm

hanna.nyholm@pohjanmaanexpo.fi
puh 06 318 5100, 0400 691 681

Pohjanmaan Expo Oy

Vaasanpuistikko 15 B 36
65100 Vaasa